Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ανησυχία για τους όρους που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Eurokinissi

Χωρίς να ανακοινώνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τους όρους λειτουργίας των σχολείων, η κυβέρνηση επιμένει να επαναλαμβάνει μόνο ότι η ημερομηνία που θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις είναι στις 7 Σεπτέμβρη, ενώ εντείνεται η αγωνία γονιών κι εκπαιδευτικών, που προβλέπουν να επαναλαμβάνεται η προβληματική κατάσταση των περασμένων Μάη και Ιούνη με την εκ περιτροπής λειτουργία, τις ελλείψεις σε προσωπικό και καθαριότητα, την προαιρετικότητα που διέλυσε την εκπαιδευτική διαδικασία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ.ο.κ.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, επιχείρησε να υπερασπιστεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που όλοι πια γνωρίζουν με τι μεγάλα προβλήματα υποδομών και ελλείψεις λειτούργησε, ενώ δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για τους όρους ανοίγματος των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Στις 7 Σεπτέμβρη «θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραπέμποντας για άλλη μια φορά στην «ατομική ευθύνη» των μαθητών (!) και καλώντας: «Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα όπου πρέπει εκτός σχολείου ή και εντός σχολείου αν χρειαστεί, αυτό θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον». Αναφορικά με τις τοποθετήσεις επιδημιολόγων που σχετίζουν το άνοιγμα των σχολείων με τον αριθμό των κρουσμάτων που θα καταγράφονται τότε, ο Στ. Πέτσας είπε ότι «εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να υπάρξει αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες».

Αντίστοιχα και ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας σε άλλο σταθμό, αναφέρθηκε στην ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, χωρίς να πει κουβέντα για τους όρους λειτουργίας τους, ενώ αναφερόμενος στα πανεπιστήμια είπε ότι στην εξεταστική του Σεπτέμβρη «θα επαναληφθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται». Πρόσθεσε ακόμα ότι στα πανεπιστήμια «μπορεί να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών».

Να θυμίσουμε πάντως ότι με τροποποιήσεις που έκανε σε ΠΝΠ την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση, έστρωσε το δρόμο για το ενδεχόμενο να επιβληθεί αναγκαστικά η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από τις σχολικές τάξεις, για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κ.λπ. και για να επαναληφθεί η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ