Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Σύσκεψη για τις πρωτοβουλίες μπροστά στη νέα σχολική χρονιά

Με μαζική παρουσία εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας, το απόγευμα της Δευτέρας στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθήνας. Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ. Στην εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα καταδικάστηκαν οι αποκλεισμοί και οι απολύσεις καθαριστριών που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα και κοινό αγώνα με γονείς - εκπαιδευτικούς - μαθητές στην κατεύθυνση αυτή.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, επισημάνθηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους χωρίς ελληνική ιθαγένεια, τους οποίους καταδικάζει στην ανεργία μετά από δουλειά πολλών ετών, αλλά έχει στο στόχαστρο όλους τους ελαστικά εργαζόμενους - ομήρους στην καθαριότητα των σχολείων. Οσον αφορά τα κενά και τις ελλείψεις, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι στο δήμο Αθήνας ενώ χρειάζονται 500 εργαζόμενοι, θα προσληφθούν περίπου οι μισοί, πολλοί από αυτούς με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ την ίδια στιγμή πετιούνται εκτός δουλειάς 50 εργαζόμενες με πολύχρονη υπηρεσία.

Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης μόνιμης - σταθερής εργασίας και επιπλέον προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που φέτος είναι μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκαν μια σειρά πρωτοβουλίες: Σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει μαζική παρέμβαση στο σωματείο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, 5ος όροφος), με αίτημα να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση και να αναληφθούν πανελλαδικές πρωτοβουλίες. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα οργανωθούν εξορμήσεις έξω από σχολεία, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και σε Δημοτικά Συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ