Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Η έλλειψη μέτρων προστασίας έφερε την αύξηση κρουσμάτων

Στα 35 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας. Συνολικά ελέγχθηκαν 2.000 δείγματα: Περίπου 100 από το προσωπικό και 1.900 από πρόσφυγες και μετανάστες. Στα κρούσματα συμπεριλαμβάνεται και ο 40χρονος Σομαλός από τον οποίο ξεκίνησε η ιχνηλάτηση.

Επιπλέον, 6 κρούσματα έχουν εντοπιστεί συνολικά σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα, δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα από προχτές. Οπως σημειώνουν εργαζόμενοι, η κατάσταση στους καταυλισμούς είναι χειρότερη σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, αφού ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει αυξηθεί, με κόσμο που έχει έρθει από τα νησιά. Και ενώ οι πρόσφυγες αυξάνονταν, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρονικό αυτό διάστημα για να ενισχύσει τις δομές με μόνιμους εργαζόμενους και μέσα, με αποτέλεσμα σήμερα το ήδη λειψό προσωπικό να καλείται να σηκώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος, με σπαστά ωράρια, περισσότερες βάρδιες τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα κ.ο.κ. Κατάσταση που φέρνει μεγάλους κινδύνους, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους εργαζόμενους στις δομές. Η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση των δομών φιλοξενίας προσφύγων είχε επισημανθεί έγκαιρα από το ΚΚΕ, από τον περασμένο Μάη, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις των ελλείψεων που σήμερα εμφανίζονται με σφοδρότητα.

Ειδικά στον Ελαιώνα, δομή που διαχειρίζεται ο δήμος Αθηναίων, η κατάσταση είναι τραγική: Διαμένουν 2.415 άτομα και έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε καραντίνα όλοι όσοι έμεναν στο ίδιο κοντέινερ με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στο Σχιστό φιλοξενούνται 1.212 άτομα και στη Μαλακάσα 3.050.

Υπενθυμίζεται ότι από τις δομές της ενδοχώρας σε καραντίνα βρίσκονται επίσης τα Οινόφυτα (590 άτομα) και η Ριτσώνα (με 2.923 άτομα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ