Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αναγκαία η διενέργεια τεστ σε όλες τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Νέα χαρακτηριστικά περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη

Την αναγκαιότητα του αιτήματος των υγειονομικών για τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία και όχι μόνο σε όσους θα χειρουργηθούν, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά περιστατικό ασθενούς θετικής στον κορονοϊό που νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η ασθενής έκανε εισαγωγή για παθολογικά αίτια, νοσηλεύτηκε για 3 μέρες στη Β' Παθολογική κλινική, υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεις και κρίθηκε ότι έπρεπε να χειρουργηθεί. Υποβλήθηκε στο τεστ και διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό. Αυτό είχε αποτέλεσμα να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα τουλάχιστον 15 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή. Ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού, χαρακτηρίστηκαν «χαμηλού κινδύνου» και συνεχίζουν να εργάζονται... Εκαναν το πρώτο τεστ το περασμένο Σάββατο, βγήκαν αρνητικοί και θα το επαναλάβουν σήμερα. Τους έγινε απλά σύσταση να φορούν διπλή χειρουργική μάσκα...

Αλλη μια περίπτωση καταγράφεται με ασθενή η οποία επί μία βδομάδα επισκεπτόταν το Κέντρο Υγείας Τούμπας και το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», ωστόσο τελικά βγήκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα το προσωπικό και να ανασταλεί η λειτουργία, τουλάχιστον για τη Δευτέρα, στο ακτινολογικό εργαστήριο στο ΚΥ Τούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ