Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι «κανόνες της αγοράς» πάνω από την προστασία της Υγείας του λαού

Το γεγονός ότι οι «κανόνες της αγοράς», δηλαδή η κερδοφορία του κεφαλαίου και η με κάθε τρόπο στήριξή της από τις κυβερνήσεις του, βρίσκονται και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας πάνω από την προστασία της Υγείας του λαού, ήρθε να επιβεβαιώσει κυνικά χθες η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, λίγους μήνες μετά το παραμύθι των κυβερνητικών στελεχών ότι τάχα «βάλαμε την Υγεία πάνω από την οικονομία».

«Η αγορά λειτουργεί με κανόνες» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, σε ερώτηση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που διαμόρφωσε αυτή η πολιτική και στο κρίσιμο ζήτημα των διαγνωστικών ελέγχων.

Λίγες μέρες αφότου ξέμεινε από αντιδραστήρια το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), διακόπτοντας τον εργαστηριακό έλεγχο των μοριακών τεστ, αφήνοντας «στον αέρα» εκατοντάδες δείγματα και ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν, λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση «πάσαρε» ως πελατεία χιλιάδες τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο, ο Β. Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι... «δεν υπάρχει λόγος να επιτάξουμε τα ιδιωτικά εργαστήρια»!

«Οταν υπάρχει πρόβλημα πάμε σε ιδιωτικά εργαστήρια» πρόσθεσε, λες και η υποστελέχωση των εργαστηρίων των νοσοκομείων και η έλλειψη αντιδραστηρίων στο ΕΚΕΑ, στα πανεπιστημιακά εργαστήρια κ.ο.κ. προκύπτει από μόνη της, όχι από την πολιτική που στηρίζει τη γενίκευση των «μπίζνες» με τους ιδιωτικούς ομίλους!

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, τα κυβερνητικά στελέχη αναμάσησαν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών. Σε ένα τέτοιο φόντο η «απάντηση» που έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Γκ. Μαγιορκίνης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες που τα μικρά παιδιά ζουν μαζί με ηλικιωμένους ήταν ότι... «σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο παππούς και η γιαγιά θα πρέπει να προσέχουν να μην έρχονται σε πολλή επαφή με τα παιδιά»! Για την ανάγκη εξέτασης των παιδιών σε πιθανά συμπτώματα, εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει φόρτιση στο δημόσιο σύστημα περισσότερο από πέρυσι», όπου οι μικροί ασθενείς περίμεναν μέχρι και 8 ώρες για να εξεταστούν στα Νοσοκομεία Παίδων!

Τέλος, στο πλαίσιο της ενορχηστρωμένης προσπάθειας της κυβέρνησης να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες για την απουσία ουσιαστικών μέτρων σε κρίσιμες δομές, μεταθέτοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους, η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη μιλώντας για τις δομές ψυχικής υγείας ισχυρίστηκε ότι «η προστασία της ζωής αυτών των ανθρώπων βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων που τους φροντίζουν»...

Στο ίδιο πλαίσιο, παρουσίασε «επικαιροποιημένα μέτρα για τις δομές ψυχικής υγείας», τα οποία υπονομεύουν τη θεραπευτική διαδικασία, προβλέποντας μεταξύ άλλων αναστολή ομαδικών δραστηριοτήτων και δράσεων, πραγματοποίηση «διά ζώσης ατομικών υποστηρικτικών θεραπειών μέσω της γραμμής 10306», προσλήψεις προσωπικού με τρίμηνη σύμβαση. Κι αυτό όταν παραμένουν τα ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, ο ελάχιστος αριθμός προσωπικού που είναι ήδη εξαντλημένο, η χαμηλή χρηματοδότηση, η έλλειψη εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ