Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 10 αγνοούνταν μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε λατομείο μαρμάρου στην περιοχή Ζιαράτ του δυτικού Πακιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε αστάθεια στο έδαφος από τη χρήση ισχυρών εκρηκτικών για την εξόρυξη του μαρμάρου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ ξεκίνησαν χτες τον όγδοο γύρο διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο, ανταλλάσσοντας κατηγορίες για το αδιέξοδο στα έως τώρα παζάρια.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως το τέλος του χρόνου κήρυξαν χτες οι αρχές του Σουδάν, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν την πρωτεύουσα Χαρτούμ και βόρειες περιοχές της χώρας από τα μέσα Αυγούστου, προκαλώντας πάνω από 100 νεκρούς και μισό εκατομμύριο πλημμυροπαθείς.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε το βράδυ της Δευτέρας την ευθύνη της επίθεσης που πραγματοποίησε νεαρός την Κυριακή ενάντια στην Εθνική Φρουρά, στην πόλη Σούσα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Σάλο προκαλεί στη Νότια Αφρική η δολοφονία ενός 16χρονου αγοριού με σύνδρομο Ντάουν από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης μελών σπείρας οργανωμένου εγκλήματος στο νότιο Γιοχάνεσμπουργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ