Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες

  • Αγωνιστικές παρεμβάσεις - εξορμήσεις σε μεγάλους σταθμούς του Λεκανοπεδίου
  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών στις 11.30 π.μ.

Ο ένας πάνω στον άλλο αναγκάζονται να μετακινούνται οι επιβάτες, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού
Ο ένας πάνω στον άλλο αναγκάζονται να μετακινούνται οι επιβάτες, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού
Με αγωνιστικές παρεμβάσεις - εξορμήσεις σε κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς της Αττικής από το πρωί, καθώς και με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, στις 11.30 π.μ., παίρνει σήμερα Πέμπτη σάρκα και οστά η μέρα δράσης για τις συγκοινωνίες από συνδικάτα και φορείς της Αττικής, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Από τις 8.30 π.μ. θα γίνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις - εξορμήσεις στους σταθμούς του μετρό και τους σταθμούς μετεπιβίβασης σε Σύνταγμα, Δάφνη, Αγ. Αντώνιο, Αττική, Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς και στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά. Θα ακολουθήσει η κινητοποίηση στο υπουργείο.

Με τις σημερινές παρεμβάσεις, όπως και με εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε αμαξοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς στις συγκοινωνίες, τα συνδικάτα αναδεικνύουν ότι η τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που τα έχει μετατρέψει σήμερα σε «υγειονομικές βόμβες», είναι διαχρονικό έργο όλων των κυβερνήσεων. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση και στα νέα αντιλαϊκά σχέδια παραπέρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης, τα συνδικάτα και οι φορείς προβάλλουν αιτήματα για πύκνωση των δρομολογίων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή και ανανέωση του στόλου με καινούργια οχήματα και βαγόνια, λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών κ.ά.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, η οποία μοιράζεται στις εξορμήσεις, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η σημερινή κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (...) Η κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα (...) Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών θα μπουν στο ζύγι του κέρδους».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΜΕ απαιτεί: Πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς. Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες. Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία. Αμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα - Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών. Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Οχι στις ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ