Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες δεν έχουν θέση στην Ξάνθη!

Ανακοίνωση για την κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στο πεδίο βολής της πόλης

«Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες δεν έχουν θέση στην Ξάνθη!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, με αφορμή την προκλητική, όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση κοινής άσκησης Ελλάδας - ΗΠΑ με τεθωρακισμένα άρματα στις 14 - 18 Σεπτέμβρη στο πεδίο βολής της Ξάνθης.

«Η πρώτη συμμετοχή και άσκηση αμερικανικών αρμάτων μάχης στη Θράκη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, «έρχεται σε μία περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών και μεγάλης συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, να επαναλάβει το "παραμύθι" της κυβέρνησης ότι "η χώρα δεν είναι μόνη... έχει συμμάχους"».

Η ΤΕ Ξάνθης υπενθυμίζει τις κατ' επανάληψη τοποθετήσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών αξιωματούχων στις τουρκικές προκλήσεις, που τηρούν τη λογική των ίσων αποστάσεων και επιβεβαιώνουν το ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ανάμεσα σε αυτές, και αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, που τονίζει ότι «η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία...».

«Η επιλογή της συνεχιζόμενης ενίσχυσης της εμπλοκής της χώρας μας σε τέτοιες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με ΑμερικανοΝΑΤΟικούς όχι μόνο δεν διασφαλίζει, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο και τινάζει στον αέρα την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή», σημειώνει η ανακοίνωση, παραθέτοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το ρόλο της Ελλάδας στην ανάσχεση της ρωσικής και κινεζικής επιρροής, όπως και ειδικά για τη Θράκη, που ανέφερε πως «τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα που τροφοδοτούν την Ανατολική Ευρώπη, προσφέρουν έναν σημαντικό δίαυλο για τη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού από και προς τις περιοχές των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας».

Η ΤΕ Ξάνθης προσθέτει πως η απάντηση για την ευημερία και την ειρήνευση των λαών στην περιοχή δεν είναι ούτε τα τραπέζια του διαλόγου όπου τα μεγάλα συμφέροντα μοιράζουν τη λεία, αλλά και πως «η αναθεώρηση Συνθηκών και η κατά το δοκούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου όχι μόνο δεν θα κλείσει τα ζητήματα, αλλά θα ανοίξει την όρεξη για νέες εντάσεις στην περιοχή».

«Η μόνη απάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση, «μπορεί να είναι η κοινή δράση των λαών της περιοχής μας», καθώς μόνο αυτοί μπορούν να αντιταχθούν απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ