Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκαψήφια τα τηλέφωνα από τις 20 Γενάρη

Δεκαψήφιοι γίνονται υποχρεωτικά από τις 20 Γενάρη οι αριθμοί των σταθερών τηλεφώνων σε όλη τη χώρα, ενώ από τον ερχόμενο Οκτώβρη μικρές αλλαγές θα ισχύσουν και στους αριθμούς κλήσης των φορητών (κινητών) τηλεφώνων.

Από το νέο Εθνικό Σχέδιο Αριθμοδότησης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), εξαιρούνται οι κωδικοί κλήσης προς το εξωτερικό (00) και τα τριψήφια νούμερα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών (ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ.).

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, για κάθε κλήση, είτε αστική είτε υπεραστική, θα πληκτρολογείται υποχρεωτικά ο κωδικός αριθμός της περιοχής και στη συνέχεια το 0 πριν από τον αριθμό του συνδρομητή. Ο τρόπος χρέωσης δεν αλλάζει.

Δηλαδή, πληκτρολογούμε τον κωδικό της περιοχής, το ψηφίο 0 και τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου. Π.χ. για κλήση στο «Ρ» θα καλούμε 01 - 0 - 62.97.000. Στους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, σε αυτή τη φάση δε γίνεται αλλαγή. Στο δεύτερο και τελικό στάδιο της νέας αριθμοδότησης, από τον ερχόμενο Οκτώβρη, στους αριθμούς των σταθερών τηλεφώνων, το αρχικό ψηφίο 0 θα αντικατασταθεί από το 2. Ετσι, το νούμερο του «Ρ» θα γίνει 21-0-62.97.000.

Στους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων και τηλεειδοποίησης, το αρχικό πρόθεμα 0 θα αντικατασταθεί από το 6. Π.χ., το πρόθεμα 093 θα γίνει 693, το 097 θα γίνει 697 και το 094 θα γίνει 694.

Το νέο σύστημα αριθμοδότησης θα εφαρμόζεται παράλληλα με το παλιό μέχρι και τις 19 Γενάρη. Από τις 20 Γενάρη και μετά, σε περίπτωση κλήσης των παλιών αριθμών, θα υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμα που θα ενημερώνει τους συνδρομητές για το νέο τρόπο κλήσης.

Αλλαγές θα γίνουν και στις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες αριθμών, δηλαδή, τα 0800..., τα 092... και τα 096..., προκειμένου και αυτοί οι αριθμοί να γίνουν δεκαψήφιοι. Κυβέρνηση και ΕΕΤΤ εφαρμόζουν το νέο σύστημα αριθμοδότησης, καθώς η χωρητικότητα του ισχύοντος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από την είσοδο και νέων τηλεπικοινωνιακών εταιριών στο χώρο, που θα προσφέρουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και αναζητούν νούμερα. Με το νέο σύστημα εκτιμάται ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια, καθώς πλέον θα αντιστοιχούν περισσότεροι από 80 αριθμοί ανά συνδρομητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ