Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα αντιπλημμυρικά του Σπερχειού

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος

Την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ν. Φθιώτιδας, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

«Μόλις λίγες μέρες - σημειώνουν οι δύο βουλευτές - μετά τη σφοδρή κακοκαιρία με χιονοπτώσεις που έπληξε και το Ν. Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στις 25/12/01, πλημμύρισε, εξαιτίας του χιονιού που άρχισε να λιώνει, για μία ακόμη φορά. ο Σπερχειός, καλύπτοντας εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή Φραντζή, τον επαρχιακό δρόμο Λαμίας - Γοργοπόταμου, καθώς και τη γέφυρα του ΟΣΕ, τα δρομολόγια τρένων του οποίου διακόπηκαν για αρκετές ώρες. Από το 1997, που είχε πάλι πλημμυρίσει ο Σπερχειός, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές στο Νομό, μέχρι σήμερα, αποσπασματικές και κατά συνέπεια αναποτελεσματικές παρεμβάσεις, έχουν γίνει για την αντιπλημμυρική προστασία της κοιλάδας του ποταμού, ενώ ημιτελής έχει μείνει η μελέτη του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ, που αφορά τη διαχείριση της κοίτης του Σπερχειού».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν πως «οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι θεωρούν, ότι πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει το έργο, με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, ολοκληρωμένης, διαχείρισης του συστήματος της κοιλάδας και της κοίτης του Σπερχειού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμυρών. Και, βέβαια, το κόστος ενός τέτοιου έργου να αναλάβει το κράτος, χρησιμοποιώντας εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους. Και στην περίπτωση του Σπερχειού ποταμού είναι φανερή η κυβερνητική αδιαφορία για την εκτέλεση του προαναφερόμενου σημαντικού έργου, όπως δυστυχώς συμβαίνει για όλα τα έργα που χαρακτηρίζονται κοινωφελή, σαν συνέπεια μιας συγκεκριμένης πολιτικής, γεγονός, εξάλλου που εξηγεί, το γιατί, όταν συμβαίνουν οι φυσικές καταστροφές, εμφανίζεται πάντοτε ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ