Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Καταγγέλλουν την έλλειψη υποδομών

Την παντελή έλλειψη υποδομής για την υποδοχή των οικονομικών και πολιτικών μεταναστών, αλλά και τις άσχημες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που καλούνται να εκτελέσουν εργασία φύλαξης στους χώρους που κρατούνται, καταγγέλλει με επιστολή διαμαρτυρίας η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας. Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, τους βουλευτές του νομού, τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τον αστυνομικό διευθυντή του νόμου, το νομάρχη, τους δημάρχους και την Ομοσπονδία Αστυνομικών.

Στην επιστολή της Ενωσης επισημαίνεται ότι το τελευταίο εξάμηνο εκατοντάδες μετανάστες πιάστηκαν στο Αλιβέρι, την Κύμη, την Κάρυστο και το Μαντούδι. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι η Εύβοια έχει γίνει πρώτη και κύρια πύλη εισόδου αλλοδαπών στη χώρα. Οπως, παρά τις επισημάνσεις, δεν έχουν ιδρυθεί στο νομό ειδικοί και οργανωμένοι χώροι για την υποδοχή και φρούρησή τους, με αποτέλεσμα να κρατούνται σε υποτυπώδη κέντρα (γήπεδα, σχολεία, αποθήκες κλπ). Εγκαταστάσεις που δεν παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής για τους αλλοδαπούς, αλλά και για τους φρουρούς -αστυνομικούς.

Η Ενωση τονίζει έξαλλου ότι οι αστυνομικοί διατάσσονται να μετακινηθούν προς τις περιοχές που κρατούνται οι μετανάστες, χωρίς να πληρώνονται για όλες τις μέρες εκτός έδρας και χωρίς να καταβάλλονται τα έξοδα σίτισης και διαμονής. Εκτος αυτού, λόγω έλλειψης προσωπικού, δυσλειτουργούν, κατά τις ημέρες απουσίας, οι υπηρεσίες. Τέλος, η Ενωση, προτείνει την ίδρυση τριών τμημάτων συνοριακής φύλαξης με έδρες το Αλιβέρι και την Κάρυστο για τη Νότια Εύβοια και το Μαντούδι για τη Βόρεια Εύβοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ