Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Νέοι Κομμουνιστές Βελγίου

Αγαπητοί σύντροφοι,

Χαιρετισμοί από το Βέλγιο.

Θέλουμε να ευχηθούμε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και τα μέλη της καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιείται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Δυστυχώς, οι Νέοι Κομμουνιστές Βελγίου δεν είχαμε τη δυνατότητα φέτος να σας στείλουμε χαιρετισμό με βίντεο. Πιθανώς, θα γνωρίζετε τις δυσκολίες που έχουμε για την ανοικοδόμηση μιας Κομμουνιστικής Νεολαίας στη χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια διάλυσης και εξαφάνισης.

Θα είναι ένας μακρύς δρόμος, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και θέλουμε να διατηρήσουμε τη σχέση που οικοδομούμε ξανά τα τελευταία χρόνια με Κομμουνιστικές Νεολαίες από όλο τον κόσμο και πιο ειδικά με την ΚΝΕ.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη στήριξή μας σε όλους τους αγώνες, όπου η ΚΝΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η νεολαία του λαού και της εργατικής τάξης υποφέρει από τις ίδιες επιθέσεις του κεφαλαίου, μέσα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, όπου η αστική τάξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Με την υψηλή ανεργία και την κρίση της παραγωγής, τα αφεντικά προσφέρουν στους νέους εργαζόμενους συμβάσεις με άσχημες συνθήκες και μικρή χρονική διάρκεια, για να συμπιέσουν τους μισθούς των εργατών και αυξήσουν τον βαθμό εκμετάλλευσης.

Επίσης, ο κλάδος της Υγείας βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στην πρώτη γραμμή, αν και έχει υποστεί μέτρα λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. Οι εργαζόμενοι αυτού του κλάδου οργάνωσαν μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (13/9) και οι Νέοι Κομμουνιστές Βελγίου κάνουν έκκληση για στήριξη των εργαζομένων προωθώντας τρεις βασικές διεκδικήσεις:

1) Χρειαζόμαστε μια ενιαία εθνική υπηρεσία Υγείας,

2) χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό προσωπικό,

3) παλεύουμε για να μπει τέλος στο νόμο που επιβάλλει περιορισμό στην πρόσβαση στις σπουδές Υγείας, που απλά είναι μια μορφή ταξικών φραγμών. Αγαπητοί σύντροφοι, δεχτείτε ξανά τους χαιρετισμούς και τις ευχές για ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Συντροφικοί χαιρετισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ