Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία

Η Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία (JCP) στέλνει θερμούς χαιρετισμούς στην ΚΝΕ για την πραγματοποίηση του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»:

Το Φεστιβάλ σας πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα σύνθετες συνθήκες, όπου το μεγάλο κεφάλαιο, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, βλέπει ακόμα μια ευκαιρία για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Συνθήκες όπου ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, εντείνουν την επιθετικότητά τους, καλλιεργούν την εμπλοκή, τους αποκλεισμούς και τις επιθετικές ενέργειες ενάντια σε κυρίαρχους λαούς και χώρες. Συνθήκες όπου οι αντικομμουνιστικές ενέργειες επιδεινώνονται και επιδιώκεται να περιοριστεί το δικαίωμα στη συμμετοχή, στη δράση, στην πρωτοβουλία και τον αγώνα, αλλά επίσης και στον Πολιτισμό, στην αναψυχή και τη διασκέδαση.

Τώρα που συντάσσουμε αυτό το μήνυμα, οικοδομούμε κι εμείς το Φεστιβάλ μας, Festado Avante!, που θα πραγματοποιήσουμε για να μεταφέρουμε χαρά και ελπίδα στον πορτογαλικό λαό και για να παλέψουμε ενάντια στο φόβο και την ανησυχία που θέλουν να μας υποβάλουν οι κυρίαρχες τάξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντική η πρωτοβουλία της ισχυροποίησης των προοδευτικών, αντιιμπεριαλιστικών και κομμουνιστικών οργανώσεων. Στην πάλη για έναν πιο δίκαιο και αδελφικό κόσμο, για την οικοδόμηση της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού στις χώρες μας.

Για ακόμα μια φορά, δεχθείτε από την JCP έναν αδερφικό χαιρετισμό και πολλές ευχές προς το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και προς την ελληνική νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ