Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Καλούν αύριο σε μαθητική κινητοποίηση

Τη συκοφάντηση του αγώνα τους ανέλαβαν τα αστικά μέσα ενημέρωσης

Αγωνιστικές αποφάσεις λαμβάνονται από σχολεία της Πάτρας που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις και καλούν σε μαθητική κινητοποίηση, αύριο, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, αντιδρώντας στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και των ήδη συσσωρευμένων προβλημάτων, τις ελλείψεις σε καθηγητές και εποπτικά μέσα, τα ακατάλληλα κτίρια, τις εξετάσεις που αυξάνονται κάθε χρόνο μαζί με τα φροντιστήρια, το άγχος και τα χρήματα που πρέπει να πληρώνει ο γονιός για να μορφωθεί το παιδί του.

Ως προς τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τα σχολεία, οι μαθητές σε όλη την Πάτρα αναρωτιούνται πόση προστασία μπορεί να τους προσφέρει από μόνη της η μάσκα, τη στιγμή που στις σχολικές αίθουσες βρίσκονται πάνω από 20 μαθητές και κάθονται ανά δύο σε κάθε θρανίο, δεν υπάρχει εξαερισμός, οι καθαρίστριες δεν επαρκούν.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

  • Να έχουν τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.
  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων.
  • Τα μαθήματα να γίνονται σε μεγαλύτερες αίθουσες, με μεγαλύτερα προαύλια και επαρκή καθαριότητα.
  • Καμία σκέψη για εγκατάσταση καμερών στα σχολεία.
  • Να εξασφαλίζονται τα αναγκαία διαλείμματα.

Τα σχολεία που υπογράφουν το κάλεσμα, προχωρούν στην καταγραφή και των ειδικών ζητημάτων που απασχολούν το καθένα και καλούν και όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης να κάνουν το ίδιο.

Αδίστακτη προβοκάτσια σε βάρος των μαθητών

Στο μεταξύ, μια τεράστια φάμπρικα διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών έχουν ξεκινήσει τα «παπαγαλάκια» των αστικών μέσων ενημέρωσης. Από προχτές κρατική τηλεόραση και κάθε είδους ΜΜΕ στήνουν μεγάλη προβοκάτσια, παρουσιάζοντας τους μαθητές ως «αρνητές μάσκας», ως γραφικούς τύπους με σκοταδιστικές και συνωμοσιολογικές απόψεις, επιβεβαιώνοντας ότι οι τελευταίοι αποτελούν βολικό αντίπαλο για την κυβέρνηση και χρησιμοποιούνται συστηματικά ως άλλοθι για τη συκοφάντηση όποιου αγωνίζεται και διεκδικεί.

Το θράσος των ΜΜΕ έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού δεν διστάζουν να στολίσουν το ρεπορτάζ με τίτλους και σχόλια όπως: «Καταλήψεις σε σχολεία για τις μάσκες», «Κατάληψη σε τρία σχολεία της Αχαΐας για τις μάσκες - Αρνούνται να τις φορέσουν οι μαθητές», «Σε κατάληψη σχολείων έχουν προχωρήσει μαθητές στην Αχαΐα, αντιδρώντας στη χρήση μάσκας» κ.ά. Την ίδια στιγμή, το ίδιο το ρεπορτάζ τούς διαψεύδει.

Χαρακτηριστική είναι η εξής προχτεσινή δήλωση μαθητή σε τοπικό μέσο ενημέρωσης: «Ως εκπρόσωπος του μαθητικού συνόλου του 2ου Γενικού Λυκείου Πατρών, θα ήθελα να αναφέρω μια παραποίηση του αιτήματος της κατάληψης (...). Αίτημά μας δεν ήταν η άρνηση στη χρήση μάσκας αλλά η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών στο σχολείο με σκοπό την προστασία μας. Θεωρούμε ότι η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα» και εξήγησε ότι μαθητές μέσα στις τάξεις νιώθουν «μεγάλη δυσφορία διότι δεν υπάρχει καλός αερισμός, είμαστε πολλά άτομα (...) πάνω από 20 σε κάθε τάξη». Ανάλογη δήλωση έκανε συμμαθητής του και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση είπε ότι θέλει να προστατεύσει την υγεία μας, ενώ μας στοιβάζει σε αίθουσες 25 ατόμων. Εμείς επιδιώκουμε να είμαστε σε αίθουσες 15 ατόμων για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. (...) Δεν είμαστε αντίθετοι στη χρήση της μάσκας, να τονιστεί αυτό, αλλά θέλουμε να υπάρξει και κάποια πρόβλεψη για κάποιες ομάδες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ