Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλαλούμ σε σχολείο στο Κερατσίνι

Ενα πραγματικό αλαλούμ περιγράφουν στον «Ριζοσπάστη» γονείς και καθηγητές από Γυμνάσιο στο Κερατσίνι. Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο εντοπίστηκε κρούσμα, στο οποίο έγινε τεστ λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, σύμφωνα με την οποία «έγινε κάποιο λάθος» και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό! Ετσι, εξαιτίας αυτού του «λάθους» κυκλοφορούσε το θετικό κρούσμα στους χώρους του σχολείου, ενώ στη δικαιολογημένη ανησυχία των εκπαιδευτικών η διεύθυνση απαντούσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και ότι σύμφωνα με «προφορική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ», δεν χρειάζεται να παρθεί κανένα απολύτως μέτρο στο σχολείο, εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες. Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους καθηγητές πως για καθαρά ...ψυχολογικούς λόγους θα αρκούνταν σε μια απολύμανση του σχολείου. Μόνο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, άργησε να γίνει και η απολύμανση, με τους εκπαιδευτικούς να βλέπουν έκπληκτοι το συνεργείο να καταφτάνει το επόμενο μεσημέρι, ενώ είχε δηλαδή σχεδόν ολοκληρωθεί άλλη μια μέρα κανονικής λειτουργίας του σχολείου...

Σημειώνεται ότι ακόμα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε περίπτωση θετικού τεστ για εκπαιδευτικό ή μαθητή, προβλέπεται, εκτός από μέτρα απολύμανσης, ότι το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Επίσης ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ομάδας/τμήματος θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο κρούσμα, θα επιστρέψουν μετά από 14 μέρες.

Για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Γυμνάσιο του Κερατσινίου, οι ΚΟ Κερατσινίου του ΚΚΕ σημειώνουν ότι «κυριολεκτικά στραπατσάρει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως δήθεν "όλα είναι έτοιμα και ασφαλή για το άνοιγμα των σχολείων". Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει "κουρελόχαρτα"», αναφέρει και συμπληρώνει ότι τα σχολεία λειτουργούν χωρίς καθαρίστριες ή με καθαρίστριες που είναι είναι υπεύθυνες για 2 και 3 σχολεία ταυτόχρονα! «Οι ευθύνες είναι μεγάλες, τα παραδείγματα πολλά! Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας μέσα στα σχολεία δυστυχώς επιβεβαιώνεται με επικίνδυνο τρόπο για την υγεία του λαού και των παιδιών», αναφέρουν οι Οργανώσεις του Κόμματος.

Πάντως, μέσα σε τρεις μέρες από τη λειτουργία των σχολείων, έχουμε ήδη πέντε σχολεία που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων και άλλες ακόμα περιπτώσεις που επικρατεί αλαλούμ μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ή συμπτωμάτων, αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης να λειτουργήσει τα σχολεία με περισσότερο προσωπικό (καθαριότητα και εκπαιδευτικούς) και λιγότερους μαθητές στις τάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ