Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Επιμένει σε γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων «έστω και τώρα»

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να μείνουν «ζωντανοί» μέσα στην κρίση υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, χτες στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της πόλης, ενόψει της ομιλίας του στο «Thessaloniki Helexpo Forum», το Σαββατοκύριακο. Εκανε λόγο για «πρωτοφανή ύφεση», για την οποία έδειξε ως αιτία την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η ΝΔ δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να στηρίξει το κεφάλαιο.

Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας είχε προτείνει στην κυβέρνηση «μια σειρά από μέτρα εμπροσθοβαρούς στήριξης της οικονομίας». Και μιλώντας για τον «φόβο» που είχε το κόμμα του για το μέγεθος της ύφεσης, πρόσθεσε πως η λογική του ήταν ότι «έπρεπε να ενισχυθούν άμεσα, με κρατική ενίσχυση, τόσο οι επιχειρήσεις, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όσο, όμως, και οι θέσεις εργασίας». Εξήγησε ότι η βασική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παροχή τζάμπα εργατικού δυναμικού προς την εργοδοσία, κάτι που το εφαρμόζει βέβαια και η ΝΔ. Οπως είπε, «βασική λογική ήταν η επιδότηση, από το κράτος, των επιχειρήσεων προκειμένου να κρατήσουν τον αριθμό των εργαζομένων και τις εργασιακές σχέσεις. Είχαμε μιλήσει για τη διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση της εργασίας έναντι της επιδότησης της αναστολής της εργασίας».

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική, επέμεινε ότι «το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για την ανάγκη να διατηρηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που έπρεπε να αξιοποιηθεί καλύτερα από την κυβέρνηση, για να ενισχυθούν η δημόσια Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία και με προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Εντόπισε μια «όχι καλή εικόνα» και ζήτησε τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που βέβαια οι ελλείψεις και τα προβλήματά του διογκώθηκαν και από τη δική του διακυβέρνηση, με τη ΝΔ να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που σήμερα πληρώνει ακριβά ο λαός. Προανήγγειλε μάλιστα ότι η υγεία και η οικονομία θα αποτελούν τον πυλώνα των όσων θα καταθέσει στo φόρουμ της ΔΕΘ.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, στην οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη ζημιά από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ