Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μεσογειακός κυκλώνας» με προαναγγελία καταστροφών και ... ατομικής ευθύνης

«Σπάνιο», «ακραίο», «ανεπανάληπτο», «επικίνδυνο», «μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας από τα συνηθισμένα»...

Με αυτές τις λέξεις να επαναλαμβάνονται από προχτές το απόγευμα μέχρι και χτες αργά το βράδυ, επιχειρεί η κυβέρνηση να διαμορφώσει τα άλλοθί της για τις τυχόν καταστροφές που θα συμβούν από τον «Μεσογειακό κυκλώνα», που θα εμφανιστεί και στη χώρα μας τις επόμενες μέρες και βέβαια να υπερτονίσει και πάλι το ζήτημα της «ατομικής ευθύνης» για όσα συμβούν. Και μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να είναι ένα πολύ χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο, όμως το ζητούμενο είναι ότι η ανυπαρξία ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη χώρα και το γεγονός ότι δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια από το κράτος, ώστε να γίνουν έγκαιρα καθαρισμοί φρεατίων και δρόμων, είναι αυτό που οδηγεί στις καταστροφές.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι χτες η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι θα έχουμε ...«ισχυρή κακοκαιρία που θα έχει μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια από τις συνηθισμένες», ενώ προανήγγειλε ουσιαστικά ...ζημιές, πλημμύρες, αλλά και διακοπές σε ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες λόγω βλαβών... Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα πλήξει τη χώρα και οι επιπτώσεις θα είναι παρεμφερείς με εκείνες μίας πολύ ισχυρής κακοκαιρίας με μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια.

Οι συστάσεις και οι προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας γίνονται μετά και την έντονη κριτική που ασκήθηκε για τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, που είναι αποτέλεσμα των έντονων βροχών σε συνδυασμό με τη χρόνια έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται: Την Πέμπτη από το απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματά της. Την Παρασκευή στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ