Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Υστατος «αποχαιρετισμός» για τον σ. Θοδωρή Φαρμάκη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης αποχαιρέτησαν σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι τον σύντροφο Θοδωρή Φαρμάκη. Στην πολιτική τελετή, στην Ελευσίνα, παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης Γόντικας και Δήμος Κουμπούρης.

Σε όλη τη διάρκεια της τελετής, ο σύντροφος Θοδωρής ήταν σκεπασμένος με τη σημαία του τιμημένου ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός και υπηρέτησε αταλάντευτα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και παράλληλα είχε στο πλάι του τους συντρόφους του σε θέσεις τιμητικής φρουράς.

Εκ μέρους του Κόμματος τον αποχαιρέτησε ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής και του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και την πλούσια δράση του: «Ελεγες στους εργάτες και στους συνταξιούχους να οργανωθούν, να παλέψουν και να πάρουν τα συνδικάτα στα χέρια τους, γιατί ήξερες ότι οι εργάτες οργανωμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, θα βάλουν εμπόδια στη λυσσαλέα επίθεση και ότι μέσα από τον αδιάκοπο ταξικό αγώνα θα φέρουν κατακτήσεις και νίκες. Τους καλούσες να συνεχίσουν την πάλη για να αλλάξει αυτός ο βάρβαρος και σάπιος κόσμος, για να έρθει η απελευθέρωση των εργαζομένων από τα καπιταλιστικά δεσμά και να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό», ανέφερε αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα και συμπλήρωσε: «Στεκόμαστε μπροστά σου εμείς, οι νεότεροι στο Κόμμα αλλά και οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που σε γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, που ζήσαμε μαζί σου τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές του αγώνα, παραδειγματιστήκαμε από τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη μαχητικότητά σου. Στεκόμαστε εδώ μπροστά σου, με σεβασμό και τιμή για να σε αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο ταξίδι σου».

Εκ μέρους του ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, για τον Θοδωρή Φαρμάκη μίλησε ο Νάσος Σκοτίδας, ενώ για τη δράση του στην περιοχή μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας Νίκος Αγγελόπουλος.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησαν ο γιος του Κώστας και ο αδερφός του Ταξιάρχης.

Ο πάντα πρωτοπόρος, σεμνός και ανιδιοτελής αγωνιστής του ΚΚΕ Θ. Φαρμάκης γεννήθηκε το 1940 στο Δαριμάρι Βοιωτίας. Αρχικά οργανώθηκε στην ΕΔΑ και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη και στη συγκρότηση παράνομων Οργανώσεων του Κόμματος στην Ελευσίνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη «Χαλυβουργική» και σε άλλες βιομηχανίες της περιοχής και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην περιοχή του Θριασίου μέσω της Ενωσης Χαλυβουργών, ως πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου και αργότερα ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑΚ. Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης, το 1989 και το 1990 - 1991 κράτησε ψηλά τη σημαία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, υπερασπιζόμενος αποφασιστικά τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, πορευόμενος αταλάντευτα μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του μέσα από τις γραμμές της Κομματικής Οργάνωσης Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ