Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

«Μεγάλωσαν οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην περιοχή μετά την επίσκεψη Πομπέο», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας

Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Γιώργο Μαρίνο, είχε χτες το πρωί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό ο Μαρουάν Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και τον κόσμο.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής και την έκφραση της σταθερής μας αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχουν μεγαλώσει οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Πομπέο και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, που περικλείει μεγαλύτερους κινδύνους και για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης σημείωσε: «Η συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του ΚΚΕ και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς τακτικών συναντήσεων με το κόμμα». Αφού έκανε εκτενή αναφορά στις εστίες κινδύνων που πολλαπλασιάζονται στην περιοχή και τον κόσμο, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι κοινή μας θέση με το ΚΚΕ το ζήτημα της διαφύλαξης της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και το σταθερό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών. Ενημερώσαμε τον σύντροφο ΓΓ και τον σύντροφο Γ. Μαρίνο για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και την περιοχή και την επιμονή της αμερικανικής ηγεσίας και του Ισραήλ για εξάλειψη του παλαιστινιακού ζητήματος, της παλαιστινιακής υπόθεσης, στα πλαίσια μιας προσπάθειας του Προέδρου Τραμπ για απόσπαση οφελών πηγαίνοντας προς τις προεδρικές εκλογές.

Η εξομάλυνση των σχέσεων ορισμένων αραβικών κρατών με το Ισραήλ, που είδαμε το τελευταίο διάστημα, είναι μια προέκταση και συνέχεια της λεγόμενης "συμφωνίας του αιώνα" που ανήγγειλε ο Τραμπ το προηγούμενο διάστημα. Παρά τα εγκλήματα που διαπράττονται από το Ισραήλ και την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και τη στάση της ΕΕ, εξακολουθούμε να είμαστε δεσμευμένοι στις διαπραγματεύσεις ως μόνο δρόμο για την επίτευξη της ειρήνης. Μιλάμε για διαπραγματεύσεις στα πλαίσια μιας διεθνούς διάσκεψης ειρήνης υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κουαρτέτου, χωρίς καμία μονόπλευρη παρέμβαση των ΗΠΑ και πάντα με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αφορούν τη δική μας υπόθεση, δηλαδή για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Επίσης αναφερθήκαμε στις σταθερές θέσεις αρχών του ΚΚΕ που αφορούν τη δική μας υπόθεση και ακούσαμε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναλύσεις που αφορούν την περιοχή μας και τον κόσμο. Θεωρούμε ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις. Γι' αυτό απευθυνόμαστε μέσω του κόμματος στον ελληνικό λαό και τον καλούμε να συνεχίσει τη φιλία και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ