Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Απάντηση η απεργία στις 15 Οκτώβρη

Καταδίκη του νόμου για τις διαδηλώσεις και του βίαιου χτυπήματος στους υγειονομικούς

Τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την εφαρμογή του με την προχτεσινή απρόκλητη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος υγειονομικών που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Υγείας, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων, καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Αγωνιστική απάντηση θα δοθεί, τονίζουν, με 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 15 Οκτώβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο. Εθεσε σε εφαρμογή τον χουντικής έμπνευσης νόμο, αντιμετωπίζοντας τους "ήρωες υγειονομικούς" σαν "περιθωριακές ομάδες που παρακωλύουν τη συγκοινωνία". Αντί για μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της υγείας του λαού, ψηφίζει νόμους, ασπίδα προστασίας του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν Υγεία! Η κρατική καταστολή και βία δεν πρόκειται να ανακόψουν τη συλλογική διεκδίκηση και δράση», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας και την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών (...) Η εντεινόμενη τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μας φοβίζει. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε και την κρατική τρομοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 5/10 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχωρούν σε συγκέντρωση στην είσοδό του, ενώ την Πέμπτη 8/10 οργανώνουν αγωνιστική παρέμβαση στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ.

«Ετσι αντιπαλεύει η κυβέρνηση την πανδημία. Με χτύπημα των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων. Με βία και καταστολή των "ηρώων" υγειονομικών όταν ζητούν το αυτονόητο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Τα καλυμμένα στόματα έχουμε φωνή!», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

  • Τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και την καταδίκη του νόμου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις εκφράζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων με αφορμή όσα συνέβησαν προχτές στο υπουργείο Υγείας: «Πρόκειται για καταστάσεις που μας γυρίζουν σε άλλες μαύρες εποχές, για τις οποίες η αστυνομία φέρει ακόμη τα στίγματα της ντροπής και της λαϊκής περιφρόνησης (...). Ως απόστρατοι αστυνομικοί να καταδικάσουμε την, με κυβερνητική εντολή, επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας για το έργο που επιτελούν στον τομέα της προστασίας της υγείας του λαού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ