Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Να ακουστεί δυνατά η ετυμηγορία του λαού: «Οι ναζί στη φυλακή»

Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στο Εφετείο της Αθήνας

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε μαζική συγκέντρωση με σύνθημα: «Οι ναζί στη φυλακή». Συνδικάτα και σωματεία αποφασίζουν στάσεις εργασίας για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη συγκέντρωση, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν, ενώ κινητοποιούνται και μαζικοί φορείς από συνοικίες.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Ενα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα».

Τους φοιτητικούς συλλόγους καλεί να δώσουν μαζικό «παρών» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αναφέροντας: «Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της, όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα, η πάλη για να απομονωθούν από κάθε σχολή, από κάθε γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς οι φασίστες, τώρα δυναμώνει! Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της ΧΑ. Δεν επαναπαυόμαστε!».

Αποφάσεις συμμετοχής και στάσεις εργασίας


Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν προκηρύξει μέχρι στιγμής η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (8 π.μ. - 12 μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (10 π.μ. - 2 μ.μ.), η Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (έναρξη βάρδιας έως 12 μ.), το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής (10 π.μ. έως λήξη της βάρδιας), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής (9 π.μ. - 1 μ.μ.), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής - Πειραιά και Νήσων (8 π.μ. - 12 μ.), το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής (11 π.μ. - 3 μ.μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας (11 π.μ. - τέλος ωραρίου), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (8.30 π.μ. - 11.30 π.μ.), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας-Θράκης (11 π.μ. - τέλος ωραρίου), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου (10 π.μ. - τέλος ωραρίου), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής (10 π.μ. - λήξη βάρδιας).

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), η ΟΛΜΕ (8 π.μ. - 11 πμ.) και η ΔΟΕ (8 π.μ. - 11 π.μ.), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (ΟΣΥΒΕΤ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (10 π.μ. έως τέλος βάρδιας), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού (10 π.μ. έως λήξη βάρδιας), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος (10 π.μ. έως λήξη βάρδιας), το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (10 π.μ. έως λήξη βάρδιας), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου).

Πανό του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης στο δημαρχείο ενόψει της δίκης
Πανό του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης στο δημαρχείο ενόψει της δίκης
Στην κινητοποίηση καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής, η ΠΕΤ-ΟΤΕ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών.

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που καλούν στη συγκέντρωση: Νομικής ΕΚΠΑ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Πολιτικού ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Βιολογικού ΕΚΠΑ, Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στη συγκέντρωση καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθώς και ο ΣΦΕΑ (1967 - 1974).

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τα εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης την Τετάρτη 7/10, στις 7 μ.μ., στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Σε άλλες πόλεις

Την Τρίτη 6 Οκτώβρη: Στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας. Στην Καβάλα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο Οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση στις 7 μ.μ., στην αίθουσά του. Θα μιλήσει ο δικηγόρος Βαγγέλης Τσιμούρας. Στη Μυτιλήνη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Στην Κέρκυρα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην Καλαμάτα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Πρέβεζα, 7 μ.μ., παλιά ΚΤΕΛ. Στη Δράμα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη Χίο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη: Στα Γιάννενα, στις 10 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο. Στη Λάρισα, στις 10 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια. Στο Ηράκλειο, στις 10 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια. Στα Χανιά, στις 10 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια.

Στη Στοκχόλμη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (Kommendοrsgatan 16, T-Stadion) την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 12 μ., στο πλαίσιο της οποίας θα επιδώσει ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το ψήφισμα σημειώνει ότι «επιβάλλεται η παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, είτε στη Χρυσή Αυγή είτε σε άλλα φασιστικά παραμάγαζά της».

Κάλεσμα από το Κεμπέκ

«Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ στον Καναδά. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, συντάσσεται με τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους και συνολικά τους μαζικούς φορείς για την καταδίκη των μαντρόσκυλων των αφεντικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ