Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση

Εξόρμηση και ανάρτηση πανό στο Ειρηνοδικείο από το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Πανό έξω από τα δύο δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη
Πανό έξω από τα δύο δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη
Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Δικαιοσύνης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων του λαϊκού κινήματος οι οποίες διοργανώνονται σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας για την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους και το λαό ώστε να ακουστεί δυνατά το λαϊκό αίτημα καταδίκης των ναζιστών εγκληματιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα πλατιά εξόρμηση στα δικαστήρια του Ειρηνοδικείου και Εφετείου Αθηνών, καλώντας τους δικηγόρους σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο σταθμό Αμπελοκήπων.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ως δικηγόροι, είμαστε υπερήφανοι για τους συναδέλφους μας στα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής. Εμπνεόμαστε από τη στάση τους στο πλευρό των θυμάτων, πλάι στους αγωνιστές συνδικαλιστές, απέναντι στην προκλητική, απροσχημάτιστη και απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση. Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο και την ευθύνη μας απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς της, απέναντι στην κρατική καταστολή που εκφράζεται και με νομοθετική μορφή, όπως ο νέος νόμος για τις διαδηλώσεις και για την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, όπως η απάνθρωπη πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της ΕΕ, που εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό».

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τέλος, στη συγκέντρωση καλεί η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία Δικαστικών Επιμελητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ