Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Απεργία σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Συγκέντρωση στο ναυπηγείο «Χαλκίτη» στο Πέραμα έκαναν χτες το πρωί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση, διαδηλώνοντας το αίτημά τους να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Τα Σωματεία άλλωστε έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σε μια εργατούπολη που είχε στοχοποιηθεί από τους φασίστες εγκληματίες για λογαριασμό των εργολάβων και των εφοπλιστών, ενώ μέλη του Συνδικάτου ήταν ανάμεσα στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή τους, τα Συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι μέσα από τις καταθέσεις στη δίκη επιβεβαιώθηκαν «όλα όσα κατήγγειλαν τα σωματεία μας από τον ερχομό τη Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο, δηλαδή τη σχέση τους με μερίδα εφοπλιστών και εργολάβων που τους χρηματοδότησαν για να επιβάλουν την εργασιακή ζούγκλα στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης». «Ηταν πάντα πρώτοι στο σπάσιμο του μεροκάματου, πάντα απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργατών του χώρου. Ηταν απέναντι στον 9μηνο αγώνα που δώσαμε για τη διεκδίκηση και την υπογραφή, μετά από μια δεκαετία, της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο, ήταν απέναντι στις προσπάθειες για την εφαρμογή της, ήταν απέναντι στη διεκδίκηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», υπογραμμίζουν τα Συνδικάτα. Στο φόντο αυτό, τονίζουν τη σημασία που έχει «αφού απομονώθηκαν από το σύνολο των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, να καταδικαστούν και στη δίκη με τις ποινές που αναλογούν στα εγκλήματά τους».


Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πέραμα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πέραμα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής (2023-06-13 00:00:00.0)
Το Σάββατο η κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Κερατσίνι (2021-09-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη συναυλία καταδίκης της Χρυσής Αυγής (2020-01-21 00:00:00.0)
Στις 18 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι (2019-09-11 00:00:00.0)
Αλισβερίσια θανάτου (2006-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ