Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κούβα: Η Επανάσταση στην υγεία του λαού και η διεθνιστική της διάσταση

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ.

Στηρίζοντας το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία «Χένρι Ριβ», ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα - θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΚΟΥΒΑ: Η Επανάσταση στην υγεία του λαού και η διεθνιστική της διάσταση».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και θα μιλήσει η πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina. Νωρίτερα θα προλογίσει ο Ελισαίος Βαγενάς, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα της ΤΕ Λάρισας, «κόντρα στον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για τους πάνω από 3.500 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250 χιλιάδες ασθενείς από κορονοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Η υποστήριξη στο αίτημα να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, "Χένρι Ριβ", είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός αυτήν τη στιγμή και της προσφοράς του στον τομέα της πανδημίας του κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ