Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
«Επιτέλους» μπίζνες

Σύσκεψη με τους προσωρινούς αναδόχους της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - «Mohegan» («Inspire Athens») για τη λειτουργία καζίνο στο πλαίσιο της «μεγάλης επένδυσης» στο Ελληνικό, όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση, είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, καθώς, όπως γνωρίζετε, έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να ξεμπλέξουμε αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε αναφορικά με το πρότζεκτ στο Ελληνικό. Οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τη δική μας την πλευρά έχουν γίνει και τώρα η "μπάλα" έχει μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση», τους είπε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έκανε ό,τι μπορούσε για να στρώσει χαλί στους «επενδυτές».

«Επιτέλους», ήταν η χαρακτηριστική λέξη στα Ελληνικά του διευθύνοντος συμβούλου της «Mohegan», M. Kontomerkos, ο οποίος ευχαρίστησε πρωθυπουργό και υπουργούς «για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθεί η επένδυση». Οπως είπαν, εξάλλου, οι εκπρόσωποι της «Mohegan», «τα στοιχεία αυτά θα αναδειχθούν διεθνώς προκειμένου να δοθεί ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να καταδειχθεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα», πόσο έχουν διευκολυνθεί, βασικά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να απλωθούν σε νέα πεδία κερδοφορίας, με διασφαλισμένη κερδοφορία με βάση τις αντεργατικές ανατροπές και τα κάθε είδους προνόμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ