Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Αλλος ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός κατέφτασε χτες στην Αθήνα για να «σπρώξει» τόσο τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό προπύργιο όσο και την επιτάχυνση ευρωατλαντικών διευθετήσεων στην Ανατ. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, ήρθε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρ. Κλαρκ Κούπερ, αρμόδιος για πολιτικοστρατιωτικές υποθέσεις, όπως είναι ο τίτλος του. Τον καλωσόρισε στην Αθήνα, καταρχάς, ο πρέσβης τους, Τζ. Πάιατ, δηλώνοντας ότι θα δουλέψουν μαζί για να «χτίσουν» πάνω στην «τρομερή πρόοδο που επετεύχθη με την ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο στην Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσει μια στρατιωτική σχέση που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι δυο τους εμφανίστηκαν χτες το απόγευμα στο υπουργείο Αμυνας, όπου συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία και στρατιωτικά στελέχη.

Οπως διαχέεται από την Ουάσιγκτον, ο Κούπερ θα παραμείνει 4 μέρες στην Ελλάδα, 14 - 18/10, «για να έχει διαβουλεύσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους σχετικά με τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας» σε Ανατ. Μεσόγειο και Βαλκάνια, ενώ θα μεταβεί και στη Σούδα, «μία από τις βασικές τοποθεσίες της συνεχώς αυξανόμενης αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ