Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
13 νεκροί και 453 νέα κρούσματα

Σε καραντίνα ο νομός Κοζάνης

Ακόμα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 453 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

82 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 23.947 και των θανόντων 482.

Από τα χτεσινά κρούσματα 30 είναι εισαγόμενα, 207 εντοπίζονται στην Αττική, 56 στη Θεσσαλονίκη, 22 στην Κοζάνη, 18 στα Γιάννενα, 11 στη Φθιώτιδα, 8 στην Πέλλα. Τα υπόλοιπα καταγράφονται σε νομούς όλης της χώρας, ενώ 20 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται επίσης ότι σε rapid test που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στην πλατεία Βικτωρίας, σε 496 ελέγχους βρέθηκαν 21 κρούσματα.

Στο «Επίπεδο Συναγερμού 4 - Αυξημένου Κινδύνου» η Κοζάνη

Από χτες ο νομός Κοζάνης είναι ο πρώτος της χώρας που εντάσσεται στο «Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 - Αυξημένου Κινδύνου», πρακτικά ο πρώτος νομός που μπαίνει σε καραντίνα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στη σχετική ενημέρωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται η συνεχής αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων και η εκτεταμένη διασπορά τους στην κοινότητα, με περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα και δεκάδες μικρά «clusters» διάσπαρτα σε όλη την περιοχή.

Από σήμερα και για τουλάχιστον 14 μέρες προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής αυξημένα μέτρα σε όλο το νομό: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και όλους τους εξωτερικούς χώρους. Αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός της ΠΕ Κοζάνης. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, εστίασης, δικαστηρίων κ.λπ. Η λειτουργία των σχολείων και των άλλων εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα ΑΕΙ θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα δώρα στους κλινικάρχες...

Και ενώ δεκάδες περιοχές είναι ένα βήμα πριν το «κόκκινο», η κυβέρνηση εξασφαλίζει στους κλινικάρχες έξτρα δώρα.

Με αλλεπάλληλες ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα σε κάθε ιδιωτική κλινική να επεκτείνει και να αυξήσει μέχρι και 40% τα ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ, «με το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»! Η επέκταση αυτή δεν προϋποθέτει οποιονδήποτε κρατικό έλεγχο για το αν τηρούνται οι απαιτούμενες υψηλές προδιαγραφές που πρέπει να πληροί μια ΜΕΘ. Οπως αναφέρεται, αρκεί «η απλή γνωστοποίηση της ιδιωτικής κλινικής στην Περιφέρεια»... Οι κλινικάρχες υποτίθεται ότι «θα υποστούν έλεγχο καταλληλότητας (...) με τη λήξη της κρίσης», δηλαδή αφού πρώτα θα έχουν νοσηλεύσει ασθενείς.

Για τις υπηρεσίες τους θα χρυσοπληρώνονται, καθώς σε περίπτωση νοσηλείας σε ΜΕΘ ή χειρουργείου σε ιδιωτική κλινική εφαρμόζεται το ημερήσιο νοσήλιο του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, «πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09», ενώ θα ικανοποιηθεί και η απαίτησή τους να μην εφαρμόζονται clawback και rebate.

Οσο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να βγάλουν διπλάσια δουλειά, με τον ίδιο πενιχρό μισθό, και φυσικά θα στοχοποιηθούν για οποιοδήποτε ...«λάθος».

Για τη χρηματοδότηση των παραπάνω, προβλέπεται έκτακτη χρηματοδότηση τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ