Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς
Στο Μενίδι

«Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Υπερασπιζόμαστε την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή μας»: Σε συγκέντρωση στην πλατεία Μενιδίου, με το σύνθημα αυτό, καλούν την Τετάρτη 21/10, στις 7 μ.μ., σωματεία, σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 14/10, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τα ήδη πολύ σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουμε στο Μενίδι. Ανυπαρξία υποδομής για Προσχολική Αγωγή, σχολεία με αίθουσες προκάτ, εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί ή με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία με συμβάσεις των 2 - 3 ωρών, υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιακής σύνδεσης εντός του Δήμου αλλά και με το κέντρο της Αθήνας και την υπόλοιπη Αττική», σημειώνουν σωματεία και φορείς στην κοινή τους ανακοίνωση.

Στην Αρκαδία

Συγκέντρωση στην Τρίπολη, την Τρίτη 20/10, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πετρινού, οργανώνουν σωματεία και φορείς της Αρκαδίας, απαιτώντας τη στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Τρίπολης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η συγκέντρωση θα μεταφερθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Για την οργάνωση της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας (ΕΓΕΣΥΝΑ), με τη συμμετοχή έξι συνταξιουχικών οργανώσεων (Δημόσιων Υπαλλήλων, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ). Οπως καταγγέλλουν στην κοινή τους ανακοίνωση, το νοσοκομείο υπολειτουργεί στα περισσότερα τμήματά του, στη ΜΕΘ λειτουργούν μόνο 4 κλίνες λόγω έλλειψης αναπνευστήρων και επειδή εργάζονται μόνο 4 γιατροί, ενώ το Δεκέμβρη απολύονται 6 έμπειρες επικουρικές νοσηλεύτριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ