Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα «μέτρα μίας χρήσης» δεν επαρκούν για τους αυτοαπασχολούμενους

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της Περιφέρειας

Το γεγονός ότι η μερίδα του λέοντος από τα χρήματα του προγράμματος «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης» θα καταλήξει στους οικονομικά ισχυρότερους αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, με αφορμή το πρόγραμμα στήριξης ύψους 90 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις το οποίο ανήγγειλε η περιφερειακή αρχή. Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα από επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που πλήγηκαν από την πανδημία θα κατατίθενται από τις 4 Νοέμβρη, για ποσά 2 έως 15 χιλιάδων ευρώ.

Η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σημειώνει ότι οι όροι συμμετοχής αποκλείουν όσους βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση (λιγότερα βεβαιωμένα έξοδα, λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα χρέη κ.λπ.) ή έχουν καταστραφεί από την κρίση και την πανδημία. Προσθέτει δε πως το πιο σπουδαίο είναι ότι «σε κάθε περίπτωση αποτελεί μέτρο μίας χρήσης. Μέτρο που θα παράξει σύντομο αποτέλεσμα για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο. Μέτρο που θα αποτελέσει μια σύντομη ανάσα και μετά πάλι βουτιά στα βαθιά νερά της υπερφορολόγησης, της αναδουλειάς, των χρεών, των κατασχέσεων κ.λπ.».

Αναφέρει επίσης ότι τα χρήματα των προγραμμάτων ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων μέσω ΕΣΠΑ προέρχονται από τη σκληρή και συνεχή φορολόγηση τόσο των ίδιων όσο και του εργαζόμενου λαού και συνεχίζει: «Με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνονται και κατανέμονται όπου αποφασίζουν κάθε φορά ΕΕ και κυβερνήσεις».

Η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σημειώνει πως είναι κρίσιμο και επιτακτικό να παρθούν για όλους τους αυτοαπασχολούμενους άμεσα μέτρα συνεχούς απόδοσης - ελάφρυνσης, με ταυτόχρονα μέτρα στήριξης της Υγείας. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων, όπως για επιστροφή του αφορολόγητου ορίου, για κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ και προκαταβολής φόρου, διαγραφή προστίμων και τόκων από χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς Υγείας, αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ