Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η ανυπαρξία μέτρων ουσιαστικής προστασίας

Οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην Παιδεία, η τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχουν και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε σχόλιό της με αφορμή την προχτεσινή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τις συναντήσεις που είχε με υγειονομικούς, επαγγελματίες κ.ά.

Αναλυτικά η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ, οι πολυάριθμες τάξεις και οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές στην Παιδεία, η απουσία ουσιαστικών ελέγχων στους μεγάλους χώρους εργασίας έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης αλλά και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που εφάρμοσαν πολιτική με κριτήριο το "κόστος - όφελος" για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνέχισε την ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών στην Υγεία, έταξε προσλήψεις που ποτέ δεν έκανε, απορρύθμισε ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών, διατήρησε κλειστά τα νοσοκομεία στα οποία έβαλαν λουκέτο οι προηγούμενοι, ίδρυσε "νοσοκομεία ΑΕ".

Στη συνέχεια ως "υπουργείο αντιπολίτευσης" έδωσε χρόνο με το "θα λογαριαστούμε μετά", όταν η κυβέρνηση περνούσε τη μία πίσω από την άλλη τις ΠΝΠ με τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα έκανε "κριτική" για καθυστέρηση στο άνοιγμα του Τουρισμού, το οποίο έγινε με τους γνωστούς όρους των μεγάλων επιχειρήσεων στον συγκεκριμένο κλάδο και στις μεταφορές και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση της πανδημίας.

Οσον αφορά στην Εστίαση αλλά και άλλους κλάδους, τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στην παροχή περισσότερου "ζεστού" χρήματος στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είναι ανεπαρκή για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εφάρμοσε και αποδέχεται τη "φοροασυλία" του μεγάλου κεφαλαίου, επί της ουσίας "επιστρέφει το λογαριασμό" στην κοινωνική πλειοψηφία που θα αναγκαστεί να καλύψει πάλι από την τσέπη της "ελλείμματα" και "δημοσιονομικά κενά"».

Το σχόλιο της ΚΟ Κ. Μακεδονίας καταλήγει καλώντας σε «συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην αγωνιστική και μαχητική παρέμβαση για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του, στη σύγκρουση και ανατροπή κάθε "απόχρωσης" της πολιτικής διαχείρισης της βαρβαρότητας που λέγεται καπιταλισμός και φορτώνει τα βάρη στο λαό για να κερδίζει το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ