Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΗΒΑΣ
Απαιτούν την ενίσχυση του νοσοκομείου και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στους χώρους δουλειάς

Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων στις βιομηχανίες της περιοχής απαίτησαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι 25 Σωματείων και Συλλόγων, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας διεκδίκησης για δημόσιες υπηρεσίες Υγείας αντίστοιχες με τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το κείμενο με τα αιτήματα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Θήβας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 2.000 υπογραφές, ενώ η στήριξη της τοπικής κοινωνίας εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση που έγινε στις 13 του Οκτώβρη. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα από δράσεις ενημέρωσης και κάλεσμα στο λαό της περιοχής, φορείς και συλλόγους για συμμετοχή και στήριξη της πρωτοβουλίας.

«Απαιτούμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στελέχωση και λειτουργία της ΜΕΘ όπου ήδη υπάρχει εξοπλισμός για τέσσερις κλίνες, λειτουργία του κέντρου αιμοδοσίας, στελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στελέχωση του ΕΚΑΒ και δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη ΒΙΠΕ Οινοφύτων, στελέχωση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Θήβας, ένταξη των γνωμικών στα ΒΑΕ», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Θήβας, Γιώτα Λεμπέση. Σημείωσε επίσης ότι η απαξίωση του Νοσοκομείου Θήβας ξεκίνησε από την ίδρυσή του και ουδέποτε λειτούργησε ως τραυματιολογικό κέντρο, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες εργατικών ατυχημάτων από τις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής και τροχαίων ατυχημάτων από την Εθνική Οδό, όπως προβλεπόταν αρχικά. Παράλληλα, επισήμανε ότι με την εμφάνιση του κορονοϊού δόθηκαν υποσχέσεις για την ενίσχυσή του, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθούν, με την κατάσταση να παραμένει τραγική. Αντίθετα και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, έγιναν και γίνονται μετακινήσεις γιατρών από τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας.

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που είχε όλους τους προηγούμενους μήνες και όσα κέρδισε από τις θυσίες του λαού για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά αντίθετα προτίμησε να διασφαλίσει την κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καβάλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Τόνισε, επίσης, ότι την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ στους βιομήχανους και τα Σωματεία δίνουν αγώνα «για να μη μετατραπεί η περιοχή σε Βόρεια Ιταλία». «Στο αίτημά μας για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, μας απαντάνε ότι δεν γίνεται γιατί κοστίζουν. Σε περίπτωση κρούσματος κλείνει μόνο το τμήμα που δούλευε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος και γίνεται τεστ μόνο στον στενό του περίγυρο. Βάζουν το κέρδος τους πάνω από την υγεία μας. Η Βοιωτία χαρακτηρίζεται "κόκκινη" περιοχή αλλά δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση, αντί να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων και του λαού, μοιράζει δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα φέρνει νόμους για την παραπέρα διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και κεκτημένων, όπως η θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας, χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, τις διαδηλώσεις και τις συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, ψηφίζει Πτωχευτικό Κώδικα που μετατρέπει το λαό σε νοικάρη στο σπίτι του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ