Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αθλιο «ζύγι» για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες

Και ανακοινώνει «ολοκληρωμένο σχέδιο» για τους αερομεταφορείς, την ώρα που λέει ότι δεν «έχει μία» για τις ανάγκες του λαού!

Από τη χτεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Eurokinissi

Από τη χτεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Να κρυφτεί πίσω απ' τη ζοφερή για τους λαούς άλλων κρατών εικόνα επιχειρεί η κυβέρνηση, κομπάζοντας ότι στην Ελλάδα πάμε καλύτερα, προκειμένου να καλυφτούν οι εγκληματικές της ευθύνες για τις ελλείψεις και ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σε τέτοιες μακάβριες και σε κάθε περίπτωση προκλητικές για τις οικογένειες των θυμάτων και όλο τον λαό που αγωνιά συγκρίσεις προχώρησε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό σταθμό («ΣΚΑΪ») πως στην Ελλάδα «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο» σε αριθμό νεκρών!

Βάζοντας στο ζύγι τους νεκρούς «περηφανεύτηκε» ότι οι 125 ανά εκατομμύριο που παρουσιάζει η Ελλάδα σημαίνουν πως η χώρα μας «τα πηγαίνει καλύτερα» και αναφώνησε: «Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε!».

Ολα αυτά στο φόντο της τιτάνιας μάχης που δίνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας από γιατρούς και νοσηλευτές, κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις με ευθύνη της κυβέρνησης, κι ενώ αυξάνονται κρούσματα και νεκροί.

Εικόνα που δεν αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα να προετοιμάζει χτες το έδαφος, προαναγγέλλοντας «άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη βδομάδα», με αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων.

Σε ρόλο... λοιμωξιολόγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να πει μια κουβέντα για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για να ενισχύσει έστω και τώρα το σύστημα Υγείας, για να ενισχύσει τα ΜΜΜ που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης, όπως και οι χώροι δουλειάς, για το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέσα προστασίας, έκανε χτες αναλύσεις περί του ιού που «πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών», για να αναπαράγει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, λέγοντας πως «τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε πως η κυβέρνηση προχωρά «σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» στήριξης της «Aegean», η οποία «πλήττεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας». Το σχέδιο αυτό θέτει ως «αναπόσπαστο κομμάτι» την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας από το κράτος και τους μετόχους της, όπως ανάφερε, επιβεβαιώνοντας πως το κράτος «δεν έχει χρήματα» για την υγεία του λαού επειδή η βασική του αποστολή είναι η στήριξη του κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ