Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την απεργία την Πέμπτη 26 Νοέμβρη δίνουμε απάντηση στην εγκληματική πολιτική

Δηλώσεις υγειονομικών συνδικαλιστών για τις νέες περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία

Ο «Ριζοσπάστης» απευθύνθηκε σε δύο υγειονομικούς συνδικαλιστές για έναν πρώτο σχολιασμό των περικοπών που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για την Υγεία. Ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μας είπε:

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει την παραπέρα συρρίκνωση του όποιου δημοσίου συστήματος Υγείας έχει απομείνει. Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των νοσοκομείων από τα ασφαλιστικά ταμεία, με παραπέρα στασιμότητα ή και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί τα νοσοκομεία στο να αναζητούν έσοδα από την πώληση υπηρεσιών σε ασφαλιστικές εταιρείες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ίδιους τους ασθενείς, με εργαλείο τα DRG.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία εν μέσω της πανδημίας, σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει οργανώσει το Σωματείο μας, αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας και διεκδίκησης τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων.

Αποτελεί απάντηση σε όσους στοχεύουν να μείνουν χωρίς φωνή οι μαχόμενοι υγειονομικοί. Αποτελεί την απάντηση στην κυβέρνηση, που όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα να ενισχύσει το σύστημα Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό. Αποτελεί απάντηση στην αισχρή επίθεση που έχουν εξαγγείλει διορισμένοι διοικητές απέναντι στους υγειονομικούς, ότι ευθύνονται οι ίδιοι αν νοσήσουν. Αποτελεί απάντηση στην προσπάθεια του διαχωρισμού των εργαζομένων, αξιοποιώντας η κυβέρνηση τα "βοηθήματα" της και όχι τις αυξήσεις σε μισθούς, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, σημείωσε:

«Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και ασθενείς στις δημόσιες μονάδες Υγείας είναι καθημερινά αντιμέτωποι με ελλείψεις όχι μόνο σε εξοπλισμό και υποδομές, αλλά και σε μέσα ατομικής προστασίας, είναι κυριολεκτικά επικίνδυνη για την υγεία του λαού μας η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για νέα περικοπή από την κρατική χρηματοδότηση, με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021.

Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ταυτόχρονα, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, μοιράζει δισ. ευρώ φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, που σύμφωνα με το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 θα ξεπεράσουν τα 21,5 δισ.

Απάντηση στην εγκληματική πολιτική, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή μας για να σωθούν τα επιχειρηματικά κέρδη, μπορεί να δώσει η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη και συλλογικά ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων μας και συνολικά των εργαζομένων, για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, για πραγματική προστασία της υγείας και της ζωής του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό(2022-06-07 00:00:00.0)
Διαιώνιση μετακινήσεων και μπαλωμάτων στα δημόσια νοσοκομεία(2021-11-05 00:00:00.0)
Κόβουν άλλα 600 εκατ. ευρώ από την Υγεία εν μέσω πανδημίας!(2020-11-24 00:00:00.0)
Δεν περιέθαλψαν μετανάστρια επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ!(2019-11-29 00:00:00.0)
Πάλη για σύγχρονη - δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό(2017-08-04 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ(2015-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ