Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μέτρα προστασίας τώρα!

Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων απαιτεί το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον ΑΗΣ Καρδιάς, τις προηγούμενες δύο μέρες. Το ΣΕΕΕΝ σημειώνει πως τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της ΔΕΗ ΑΕ αποδεικνύουν «ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως κόστος», με αποτέλεσμα οι χώροι δουλειάς να μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Επίσης, καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του σταθμού ΑΗΣ Καρδιάς, καθώς τα κρούσματα και οι τελευταίες «εθελούσιες έξοδοι» εργαζομένων έχουν δημιουργήσει κενά σε πόστα, με αποτέλεσμα πολλές ανάγκες να καλύπτονται με 10ωρα και 12ωρα. «Αν μπει σε κίνδυνο η λειτουργία του σταθμού, αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες στην παροχή και λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της Πτολεμαΐδας να απειλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της απολιγνιτοποίησης αλλά και της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που έπαιξε στον τζόγο την υγεία των εργαζομένων και του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, μαζικά τεστ στους εργαζόμενους απαιτεί η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό συνολικά 18 κρουσμάτων στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ