Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεοσύλλεκτοι στρατευμένοι αποκαλύπτουν την υποκρισία της κυβέρνησης

Με επιστολές όπου καταδικάζουν το όργιο καταστολής καταγράφουν τα ανύπαρκτα υγειονομικά μέτρα στα στρατόπεδα

Την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του Πολυτεχνείου καταγγέλλουν με επιστολή τους νεοσύλλεκτοι στρατευμένοι από μονάδες της χώρας, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των λαϊκών αγώνων, ως απάντηση στο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Ανύπαρκτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Είναι χαρακτηριστικά όσα καταγράφουν στην επιστολή τους νεοσύλλεκτοι από το στρατόπεδο «Ζήση», σε ...«ακόμη μία περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων», αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση των 40 στρατιωτών ανά θάλαμο, των 27 μαθητών ανά τάξη, των χιλιάδων παστωμένων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των 4 εκατομμυρίων ξένων τουριστών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο του καλοκαιριού, "ανακάλυψε" ότι ο κορονοϊός κολλάει στις συναθροίσεις των 4 ατόμων!

Οι μόνοι που "αρρωσταίνουν" από την πορεία του Πολυτεχνείου κάθε χρόνο είναι ο Αμερικανός πρέσβης, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα διάφορα φασιστοειδή - ορφανά της χούντας. Γιατί τους θυμίζει ότι αυτός ο λαός έχει μνήμη, δυνατά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα και ψηλά το κεφάλι. Γι' αυτό και ο ίδιος δεν τους έκανε τη χάρη! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη.

Εμείς, από τη μεριά μας, είμαστε στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας και αντιμετωπίζουμε κι εμείς τεράστια προβλήματα.

Ανησυχούμε γιατί, συγκεκριμένα, στο στρατόπεδό μας έχουμε λιγοστά έως ανύπαρκτα - στα μαγειρεία - αντισηπτικά που δεν ανανεώνονται γρήγορα, ενώ λόγω βλάβης του πλυντηρίου πιάτων (παρότι μας έχουν ενημερώσει ότι θα επισκευαστεί), εδώ και 10 μέρες αναγκαζόμαστε να συνωστιζόμαστε κάθε φορά για να πλύνουμε σε 3 βρύσες ο καθένας μας τον δίσκο του, κάτι αρκετά επικίνδυνο εν μέσω πανδημίας. Κατά τ' άλλα, έξω από το κτίριο των μαγειρείων, πριν μπούμε, οι διαταγές είναι οι στρατιώτες να κάθονται με αποστάσεις παίζοντας το θέατρο του παραλόγου! Δεν λείπει βέβαια - λόγω έλλειψης υποδομών με ευθύνη της κυβέρνησης - ο συγχρωτισμός σε κάποιους θαλάμους στρατιωτών αφού ο αριθμός των νεοσυλλέκτων είναι πολύ μεγάλος. Τελειώνοντας, αρκετοί μόνιμοι πηγαινοέρχονται χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να γίνονται τακτικά διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος.

Σε αυτές τις συνθήκες, η παραπάνω εικόνα των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου μάς γεμίζει θαυμασμό, αλληλεγγύη και σιγουριά, όταν επιβεβαιώνεται ότι η τρομοκρατία δεν αγγίζει τους λαϊκούς αγωνιστές ούτε σε προπαγανδιστικό επίπεδο ούτε όμως και όταν οι απειλές γίνονται πράξη. Αυτά τα ιδανικά μάς βοηθάνε να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά στον "έξω κόσμο", μας βοηθάνε και εντός στρατοπέδου, ακόμα και κατά τη διάρκεια καραντίνας».

48 άτομα ανά θάλαμο στο ΚΕΕΔ με ευθύνη της κυβέρνησης

Νεοσύλλεκτοι από το ΚΕΕΔ σημειώνουν: «Κάθε μέρα και κρούσμα - 48 άτομα ανά θάλαμο!». Καταδικάζοντας το όργιο αυταρχισμού αναδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης, «που δικαιολόγησε την άγρια καταστολή με την προστασία από τον κορονοϊό.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την κατάταξη άνω των 600 νεοσύλλεκτων στο ΚΕΕΔ, κοιμόμαστε 48 άτομα ανά θάλαμο και κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα κρούσματα, επιλέγει να στείλει ΜΑΤ απέναντι στους αγωνιστές.

Είναι φανερή η στόχευσή τους απέναντι στο σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, ότι ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα αν το αποφασίσει. Αυτό τους πονά γιατί αυτό φοβούνται.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την υγεία του λαού και των παιδιών του θα έπαιρνε όλα τα μέτρα για τους δεκάδες χιλιάδες νέους της ΣΤ' ΕΣΣΟ του 2020 αλλά και από τις προηγούμενες.

Αντί για τις ανεπαρκείς υποδομές σε θαλάμους και τουαλέτες, θα εξασφάλιζε κτιριακές εγκαταστάσεις ή την άμεση ανέγερση νέων κτιρίων, για την τήρηση των αποστάσεων, εξαρχής δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για τις τουαλέτες και τους θαλάμους των κρουσμάτων και της προληπτικής καραντίνας.

Αντί για την αξιοποίηση των δεκάδων εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων πανελλαδικά για την ασφαλή κατάταξή μας, αυτά ρημάζουν ή αξιοποιούνται για άλλους λόγους.

Αντί για αξιοποίηση περισσότερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, για να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων, δεν αναπληρώνονται τα δεκάδες στελέχη που βρίσκονται σε καραντίνα και τα εναπομείναντα φορτώνονται επιπλέον καθήκοντα και υπερωρίες.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική που, μπροστά στις οξυμένες ανάγκες μας, αξιοποιεί κάθε περίσταση για να οξύνει την καταστολή. Να φιμώσει τις φωνές που διεκδικούν να ζήσουμε στο ύψος της εποχής μας, την κάλυψη των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ