Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Aσφυξία» στα νοσοκομεία, απροστάτευτος ο λαός

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται οι δημόσιες μονάδες Υγείας στη Θεσσαλία, που έχουν ξεμείνει από κλίνες ΜΕΘ - μόνο 2 είναι κενές - ενώ στις απλές κλίνες νοσηλείας για κορονοϊό η πληρότητα αγγίζει το 90%.

Ταυτόχρονα, τα «μπαλώματα», όπως αυτά με τις στρατιωτικές σκηνές που στήθηκαν έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου, προκαλούν την οργή των υγειονομικών, καθώς είναι γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχουν 2.500 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα που παραμένουν αναξιοποίητα, καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων, καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκαν 129 κρούσματα στη Λάρισα, 93 στη Μαγνησία, 25 στην Καρδίτσα και 21 στα Τρίκαλα και την ελλιπή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις εργατογειτονιές, πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να μένουν και να νοσούν στα σπίτια τους με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί.

Την ίδια ώρα, μόνο στη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 250 οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τις προηγούμενες μέρες ήταν εκτός μάχης.

Χαρακτηριστικό τού πόσο αβοήθητοι από την κυβέρνηση είναι οι υγειονομικοί είναι και το γεγονός ότι για να πάνε πολλοί εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, αναγκάζονται να στοιβάζονται μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο, που εξυπηρετεί ταυτόχρονα εκατοντάδες ανθρώπους, ασθενείς και άλλους. Ετσι χτες πραγματοποίησαν συμβολικό «μπλόκο» για λίγα λεπτά στο αστικό λεωφορείο της γραμμής 4, απαιτώντας πιο συχνά δρομολόγια.

Χτες έγινε επίσης γνωστό πως εντοπίστηκαν 35 κρούσματα ύστερα από ιχνηλάτηση στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα. Εξ αυτών τα 11 αφορούν εργαζόμενους και 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή, ενώ 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας. Αντίστοιχα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο επιβεβαιώθηκαν 8 κρούσματα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε εργασιακούς χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, με τα σωματεία να καταγγέλλουν πως με ανεπαρκείς ελέγχους και απουσία κάθε πρόληψης το κράτος «κάνει πλάτες» στην εργοδοσία για τη μη τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ