Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στοχευμένη επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή γιατρού

Την επίθεση της αντιπεριφερειάρχη Υγείας Νότιου Αιγαίου στον πρόεδρο της Ενωσης Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Νοσοκομείου Λέρου - Κέντρου Υγείας Πάτμου (ΕΙΘΕΛ) καταγγέλλει το ΔΣ της Ενωσης. Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ Γ. Τσουκαλάς «επιλέγει να ασκήσει το καθήκον του όχι προς την κοινωνία, αλλά προς την κομματική του ταυτότητα», θέτοντας ένα σαθρό ψευτοδίλημμα «να διαλέξει τι υπηρετεί: Το σφυροδρέπανο ή τον όρκο του Ιπποκράτη».

«Αυτά τα λόγια απευθύνονται σε γιατρό παθολόγο σε περίοδο πανδημίας, που είναι στην πρώτη γραμμή και έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιό! Απύθμενο θράσος (...) ο γιατρός εκτός από τις υπηρεσίες του στο ΚΥ Πάτμου βοηθά εδώ και αρκετούς μήνες προσφέροντας υπηρεσίες και στο Νοσοκομείο Λέρου, λόγω έλλειψης παθολόγων. Προφανώς οι ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό δεν είναι στα καθημερινά ή χρονιάτικα ενδιαφέροντα της υπεύθυνης Υγείας της Περιφέρειας, η οποία από την ασφάλεια του γραφείου της λοιδορεί όποιον αγωνίζεται να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα. Οποιον δεν συμβιβάζεται με την τραγική κατάσταση των δομών Υγείας. Οποιον επιμένει να λέει ότι στον 21ο αιώνα, με την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αυτά που βλέπουμε δεν είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά αντίθετα θα μπορούσαν όλα να ήταν διαφορετικά».

Την επισήμανση των τεράστιων ελλείψεων στις δομές Υγείας της περιοχής «η Περιφέρεια την ονοματίζει κομματική προπαγάνδα», σχολιάζει η ΕΙΘΕΛ και καταγγέλλει ότι σύμφωνα με την Περιφέρεια «δεν μπορεί ένας γιατρός να είναι και κομμουνιστής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ