Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Με το σταγονόμετρο η χορήγηση καραντίνας

Νέες καταγγελίες για «οδηγίες» επιστροφής στη δουλειά ακόμα και με θετικό τεστ!

Εκατοντάδες είναι πλέον τα κρούσματα σε υγειονομικούς, καθώς 9 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν απροστάτευτοι, με ευθύνη της κυβέρνησης. Κι ενώ η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία «καλά κρατεί», η κυβέρνηση υποτάσσει ακόμη περισσότερο επιστημονικά πρωτόκολλα στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, βγάζοντας με το σταγονόμετρο εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καραντίνα, αναγκάζοντας υγειονομικούς να επιστρέψουν στη δουλειά ακόμη και με θετικό τεστ, αφήνοντας χώρους με κατεξοχήν ευπαθείς ομάδες στο έλεος του ιού.

Καταγγελίες για επιστροφή στη δουλειά εντός νοσοκομείου ακόμη και με θετικό τεστ έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες από εργαζόμενους στο ΑΧΕΠΑ, στο Λαϊκό και στο ΠΑΓΝΗ, δικαιώνοντας πλήρως τις διεκδικήσεις των υγειονομικών για: 14ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται σε επαφή με ασθενή Covid, επιβεβαιωμένο αρνητικό τεστ για κάθε ασθενή που εισέρχεται στο νοσοκομείο, όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν κάθε βδομάδα τεστ, όπως και οι ασθενείς - επισκέπτες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαρκή ΜΑΠ, ένταξη όλων στα ΒΑΕ.

Στο μεταξύ, σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», καθώς όπως καταγγέλλουν η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, είναι άγνωστη η διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τα αυτονόητα μέσα ατομικής προστασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 θετικά κρούσματα σε ασθενείς, από τους συνολικά 21 ηλικιωμένους στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα του ΨΝΑ, κάποιοι απ' αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ είναι πολλαπλά τα κρούσματα και στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν «ούτε γάντια, τα αγοράζουν από την τσέπη τους».

Κι ενώ τα εμπύρετα περιστατικά είναι καθημερινά πλέον, ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος λόγω της υποστελέχωσής του και δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για το πού έχει φτάσει η διασπορά. Η Παθολογική κλινική του ΨΝΑ αναστέλλει τη λειτουργία της και μετατρέπεται αποκλειστικά σε κλινική για κορονοϊό, ενώ στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο.

Τέλος, στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, στην Α' Χειρουργική, πριν από μια βδομάδα, ενώ βρέθηκε θετικός ασθενής, κανείς εργαζόμενος δεν βγήκε σε καραντίνα, γιατί κρίθηκε ότι δεν είχαν αρκετά στενή επαφή με τον ασθενή. Τεστ έγιναν μετά από πέντε μέρες, όπου δύο νοσηλεύτριες/νοσηλευτές στην κλινική βρέθηκαν θετικοί και αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία της Α' Χειρουργικής.

«Στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας στη Β' Παθολογική βρέθηκαν τρεις θετικοί ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με το μισό σχεδόν προσωπικό. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητο να βγουν οι συνάδελφοι σε καραντίνα. Μέσα στη βδομάδα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ των συναδέλφων (...) Επίσης, μέσα στη βδομάδα βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς και ένας συνάδελφος στη Μονάδα Εμφραγμάτων και στην Καρδιολογική κλινική. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν βγήκε κανένας συνάδελφος σε καραντίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ