Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να θωρακιστεί άμεσα το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Δίνοντας συνέχεια στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, κατέθεσε νέα Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία καταρρίπτει την πλασματική εικόνα που επιχείρησε να διαμορφώσει ο υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και τη σχετική φιέστα που στήθηκε, ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Η Ερώτηση αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου, που μετά τη μεταστέγασή του στο νέο κτίριο έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες: «Με βάση το οργανόγραμμα που αντιστοιχούσε στην προηγούμενη δομή του, υπήρχαν 300 κενά (295 από ενημέρωση τον Οκτώβριο του 2019), τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους και μάλιστα από μόνιμο προσωπικό. (...) Εχουν γίνει περίπου 140 προσλήψεις επικουρικών, 12 μόνιμες προσλήψεις γιατρών που είχαν προκηρυχθεί από το καλοκαίρι του 2019 και μονιμοποιήθηκαν 2 επικουρικοί καρδιολόγοι της ΜΕΘ. Μιλάμε δηλαδή για την κάλυψη των μισών κενών θέσεων του παλιού οργανογράμματος και μάλιστα με ημερομηνία λήξης».

Επισημαίνει επίσης ότι η ΜΕΘ που λειτούργησε πρόσφατα και άμεσα μετατράπηκε σε ΜΕΘ Covid, δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις στελέχωσης με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς μόνο 2 από τους 8 γιατρούς έχουν την απαιτούμενη ειδίκευση. Επίσης, «το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές, αφού για τις 7 κλίνες θα έπρεπε να είναι 28, ενώ από την ενημέρωση που έχουμε είναι μόνο 17».

Τονίζεται επίσης ότι η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ευβοίας είχε προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς της νόσου, εξαιτίας του ότι το ιατρικό προσωπικό που έχει τοποθετηθεί στην κλινική Covid επισκέπτεται ταυτόχρονα και άλλες κλινικές. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, πνευμονολόγος της κλινικής Covid που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έκανε ταυτόχρονα τακτικά ιατρεία και εξέταζε ασθενείς στις υπόλοιπες κλινικές.

Η Ερώτηση υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, σημειώνει ότι εφαρμόστηκε λογική των «μπαλωμάτων» και μετακινήσεων προσωπικού που αποδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο τα ήδη υποστελεχωμένα περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ ρώτα τον αρμόδιο υπουργό για το τι μέτρα θα πάρει:

  • Για να λειτουργήσουν ΜΕΘ, ΜΑΦ και κλινική Covid με προσωπικό που θα απασχολείται αποκλειστικά σε αυτές.
  • Για να λειτουργήσει η ΜΕΘ με όλο το απαραίτητο έμπειρο και εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό με συγκεκριμένη αναλογία ασθενών ιατρών (1 προς 1) και ασθενών νοσηλευτών (1 προς 4). Επιπλέον τραυματιοφορέα, βοηθό θαλάμου, φυσικοθεραπευτή ανά 4 ασθενείς, τεχνολόγο ακτινολόγο όλο το 24ωρο, ειδική ομάδα καθαριότητας.
  • Για αύξηση των κλινών της κλινικής Covid και της ΜΕΘ Covid χωρίς αποδυνάμωση των υπόλοιπων δομών Υγείας, αλλά με εξασφάλιση εξοπλισμού και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Για να καλυφθούν όλα τα κενά όλων των κλινικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ