Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέες διαδηλώσεις κατά του νόμου «περί ασφαλείας»

Από τη διαδήλωση του Σαββάτου στο Παρίσι
Από τη διαδήλωση του Σαββάτου στο Παρίσι
ΠΑΡΙΣΙ.--

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις το Σάββατο, σε πάνω από 90 συγκεντρώσεις για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τα κυβερνητικά σχέδια για το νόμο περί ασφαλείας, που καταλύει πολιτικές ελευθερίες και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με έντονη αστυνομική παρουσία και υπό το βλέμμα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Γαλλία, γη των δικαιωμάτων των αστυνομικών» και «Απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια», ενώ κατήγγειλαν πως «οδεύουμε προς σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών».

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στη Μασσαλία, στο Μονπελιέ και τη Νάντη.

Στο Παρίσι ειδικά μετά τη μεγάλη διαδήλωση μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και προβοκάτορες, ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ έγιναν και καταστροφές σε τράπεζες, μεσιτικά γραφεία και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 67 μέλη των δυνάμεων καταστολής τραυματίστηκαν και 95 άνθρωποι συνελήφθησαν μέσα από τους διαδηλωτές.

Στο Παρίσι μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Με τα συνθήματα «Lοckdown στην πολιτική τους» και «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους» συμμετείχαν οι Οργανώσεις Γαλλίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη συγκέντρωση στο Παρίσι. Οι Ελληνες κομμουνιστές, από κοινού με τις αντίστοιχες δυνάμεις του Κομμουνιστικού Επαναστατικού Κόμματος της Γαλλίας (PCRF) μετέφεραν το μήνυμα ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τους εργαζόμενους αποφασισμένους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους στη ζωή, στην υγεία, στη δουλειά, ότι το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού είναι ο θανάσιμος εχθρός που δεν μπορεί να συμβιβάσει το κυνήγι του κέρδους με τις σύγχρονες ανάγκες μας ούτε στην κρίση ούτε στην ανάκαμψη και ότι ο σοσιαλισμός παραμένει η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ