Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τις στημένες προβοκάτσιες κατά της Κούβας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει την πρόσφατη αντεπαναστατική επιχείρηση που έστησε στην Αβάνα ομάδα ατόμων υποστηριζόμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, γνωστή ως «Κίνημα του Σαν Ισίδορο», με την υποτιθέμενη απεργία πείνας «για την ελευθερία της έκφρασης».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε για να εκδηλωθεί άλλη μια αντεπαναστατική απόπειρα εντός της Κούβας δεν είναι διόλου τυχαία.

Η διεθνής αναγνώριση της Κούβας για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και για το σπουδαίο διεθνιστικό της έργο μέσω της Ιατρικής Μπριγάδας "Henry Reeve", αποτελεί αγκάθι στο μάτι των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Η πανδημία Covid-19 απέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού έναντι της καπιταλιστικής αναρχίας στην παραγωγή, που αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Σε μια περίοδο που αναδεικνύεται η "γύμνια" των δημόσιων συστημάτων Υγείας ακόμα και στις ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, χώρες - μέλη της ΕΕ), όπου κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση της Υγείας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η μικρή Κούβα μπορεί να περηφανεύεται για το δημόσιο, δωρεάν και καθολικά προσβάσιμο σε όλο το λαό Εθνικό της Σύστημα Υγείας.

Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 από την Κούβα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τραγική κατάσταση στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ανοίγονται μαζικοί τάφοι για τα θύματα του κορονοϊού. Αυτό αδυνατούν να "χωνέψουν" οι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής οικονομίας και οι απανταχού αντικομμουνιστές.

Να λοιπόν γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τη συνέργεια ευρωπαϊκών και λατινοαμερικάνικων αστικών κυβερνήσεων, εντείνουν την επιθετική πολιτική απέναντι στο νησί της Επανάστασης, διατηρώντας τον γενοκτονικό οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό και επιχειρώντας με σκηνοθετημένες, προβοκατόρικες ενέργειες να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ