Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ - ΙΤΑΛΙΑ
Υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας

«Παρούσα» στις στρατιωτικές δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ δηλώνει η Ιταλία μετά την υπογραφή συμφωνίας διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας το απόγευμα της Παρασκευής από τους υπουργούς Αμυνας των δύο χωρών, Λορέντζο Γκουερίνι και Σαλαχτιντίν Νατρούς.

Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας πως η χώρα του επιδιώκει τη «στήριξη της σταθεροποίησης» της Λιβύης μέσω της εκπαίδευσης Λίβυων στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών στο ιταλικό νοσοκομείο της πόλης Μισράτα και υπαξιωματικών του λιβυκού στρατού με ανάλογα προγράμματα και στις δύο χώρες. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως θα συνεχιστεί η στήριξη και ενίσχυση της λιβυκής ακτοφυλακής «με την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας».

Αρκετά ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης είδαν την ιταλο-λιβυκή συμφωνία ως συνέχεια της διμερούς συνεργασίας που είχε ξεκινήσει πριν από 7 χρόνια. Αλλοι είδαν την εξέλιξη ως προσπάθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σάρατζ να μειώσει την εξάρτηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του από την Τουρκία, που έχει αναλάβει αυτόν το ρόλο «εργολαβικά» τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ