Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κινήσεις Μπάιντεν και σχέδια Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οσο ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συνεχίζει τις επιλογές κεντρικών προσώπων στη νέα κυβέρνηση, τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει να σχεδιάζει την «επόμενη μέρα» της αποχώρησής του από τον Λευκό Οίκο.

Χτες, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μπάιντεν να προτείνει ως υπουργό Υγείας τον 62χρονο (μεξικανικής καταγωγής) πρώην γενικό εισαγγελέα της Καλιφόρνιας, Χαβιέρ Μπεσέρα, που είχε παίξει ρόλο - κλειδί στο νόμο ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης επί προεδρίας Ομπάμα, σύμβουλοι του απερχόμενου Προέδρου έλεγαν σε δημοσιογράφους πως μεταξύ άλλων ο Τραμπ σχεδιάζει να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του στις 20 Γενάρη. Οι ίδιοι ανέφεραν πως ο Πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει να μεταβεί με το προεδρικό αεροσκάφος στη Φλόριντα για να παραστεί σε εκδήλωση υποστηρικτών - ψηφοφόρων του.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό προθέσεων το γεγονός πως ο Τραμπ επαναλαμβάνει καθημερινά τους ισχυρισμούς περί «μαζικής απάτης» στην καταμέτρηση ψήφων και «νίκης» του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε επιβεβαιώσει πως ο προσωπικός δικηγόρος και φίλος του, πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι αρρώστησε από κορονοϊό Covid-19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ