Κυριακή 13 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση για τα προβλήματα των ΕΒΕ

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι κομμουνιστές προς τους ΕΒΕ είναι να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, να χτίσουν το δικό τους αντιμονοπωλιακό μέτωπο, για να αντιμετωπίσουν το μαύρο μέτωπο μονοπωλίων-κυβέρνησης-ΕΕ

Πολιτική εξόρμηση στο χώρο των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές, έχοντας στόχο την ενημέρωση, το διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τους ΕΒΕ.

Για την πρωτοβουλία αυτή του Κόμματος ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε στο «Ρ»:

«Ξεκινώντας από την εκτίμηση ότι το στρώμα των μικρεμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών, με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που γίνονται στο χώρο της οικονομίας, πλήττεται εξίσου με το στρώμα της αγροτιάς και την εργατική τάξη, κάνουμε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με όλο αυτό τον κόσμο.

Να ανοίξουμε ένα διάλογο για το τι μπορεί να γίνει για να διαφυλαχτεί το δικαίωμά τους στην εργασία και στην παραγωγή. Να πούμε τις δικές μας εκτιμήσεις για το πού πάει η κατάσταση, να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις για την ανάγκη της δημιουργίας του αντιμονοπωλιακού μετώπου. Να ακούσουμε τους δικούς τους προβληματισμούς, για το ρόλο των συνεταιρισμών, ειδικά στη βιοτεχνία και μάλιστα εκεί που υπάρχει μικρή συγκέντρωση. Να μιλήσουμε για τους προμηθευτικούς συνεταιρισμούς και κοινοπραξίες των μικρών.

Εχουμε επίγνωση ότι είναι μια δύσκολη δουλιά, γιατί έχουμε να κάνουμε και με ένα δύσκολο στρώμα, παραπληροφορούμενο, φορτωμένο με ψεύτικες υποσχέσεις, με μικρό βαθμό συνδικαλισμού και εύκολο στη δημαγωγία και κολακεία.

Τα περιθώρια για παραμονή στην αγορά καθημερινά στενεύουν και εμείς θεωρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικροεπιχειρήσεων αντικειμενικά έχουν τη θέση τους στο αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο μαζί με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά.

Φιλοδοξούμε, μέσα από συγκεντρώσεις, επισκέψεις στους χώρους δουλιάς, συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς και με μικρές συσκέψεις, να φθάσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ότι στο καθεστώς κυριαρχίας των μονοπωλίων η θέση τους καθημερινά θα τίθεται υπό αίρεση, η δουλιά τους και όλο και περισσότερο το μερίδιο της αγοράς γι' αυτούς θα στενεύει.

Είκοσι χρόνια παραμονής στην ΕΕ και διακυβέρνησης της χώρας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αρκετά νομίζω να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική των κομμάτων αυτών, αλλά και της ΕΕ απέναντι στους μικροεπιχειρηματίες. Ψευδαισθήσεις και αυταπάτες δεν υπάρχουν πια. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι:

"Γυρίστε την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, χτίστε το δικό σας αντιμονοπωλιακό μέτωπο, για να αντιμετωπίσετε το μαύρο μέτωπο μονοπωλίων-κυβέρνησης-ΕΕ.

Συμπαραταχτείτε με τους κομμουνιστές, ενισχύστε το ΚΚΕ γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχετε προοπτική"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ