Κυριακή 13 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανθρωποφάγο τέρας

Η είδηση δημοσιεύτηκε τις τελευταίες μέρες: Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2001 η αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρία «Μέριλ Λιντς» προχώρησε σε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 9.000 άτομα, με στόχο την ανάκαμψη των κερδών της. Η αγορά αντέδρασε θετικά στην είδηση, δίνοντας ώθηση στη μετοχή της εταιρίας περισσότερο από 4%.

Χρειάζεται να γράψουμε τίποτα περισσότερο για να περιγράψουμε πιο παραστατικά τη σχιζοφρένεια και την απύθμενη βαρβαρότητα του σημερινού καπιταλιστικού κόσμου; Εννιά χιλιάδες άνθρωποι πετάγονται στο δρόμο και, αμέσως, κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους. Ο νόμος της ζούγκλας - ο θάνατός σου η ζωή μου - σε πλήρη δράση.

Το μόνο, ίσως, που χρειάζεται να προσθέσουμε είναι ότι η ανατροπή και η αντικατάσταση του καπιταλιστικού συστήματος είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Πρέπει να γίνει σήμερα ευρύτερα κατανοητό, ότι η διατήρησή του κοστίζει πανάκριβα, πληρώνεται με αντίτιμο την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Ολο και περισσότερο μοιάζει με το τέρας του παραμυθιού που ζει με αίμα και σάρκα ανθρώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ