Κυριακή 13 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλος στις αυταπάτες

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα των ΕΒΕ

«Τέλος στις αυταπάτες», επιγράφεται το γενικό φυλλάδιο του Κόμματος για την εξόρμηση στο χώρο των ΕΒΕ, και στο οποίο αναπτύσσονται οι απόψεις των κομμουνιστών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι, καθώς επίσης και γενικές προτάσεις για τον τρόπο που μπορεί να αναζητηθεί και να διεκδικηθεί διέξοδος από αυτά.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ, που είναι πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών μονοπωλίων, είναι εχθρική για τους ΕΒΕ. Γι' αυτό ακριβώς δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες ότι στη λαίλαπα που δημιουργεί αυτή η πολιτική είναι δυνατό να δώσουν λύσεις αυτοί που την επιβάλλουν. Δεν είναι μονόδρομος, τονίζει, η υποταγή στο καθεστώς των μονοπωλίων, αλλά η αντίσταση, η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

«Τα είκοσι χρόνια στην ΕΕ από τα οποία δεκαεφτά κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και τρία η ΝΔ είναι αρκετά για να βγάλεις συμπεράσματα», καλεί το Κόμμα τους ΕΒΕ. Συμπεράσματα για το τι σημαίνουν οι όροι «οικονομία της αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό», «η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι "μονόδρομος"», «απελευθερωμένη αγορά», «Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ)), «παγκοσμιοποίηση», όπως και «ενιαία εσωτερική αγορά». Για το πόσο εχθρική είναι για τους ίδιους η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ που στηρίζει τα μονοπώλια για να αυξάνουν τα κέρδη τους, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και κυριαρχώντας στην αγορά, περιθωριοποιώντας ή καταστρέφοντας τις μικρές και αρκετές μεσαίες επιχειρήσεις.

Σε μια συνοπτική, πλην όμως ουσιαστική, παρουσίαση των καυτών προβλημάτων, προβλημάτων επιβίωσης για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ και αυτοκινητιστές, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιβάλλουν τα μονοπώλια και εκφράζονται με τις εκάστοτε εντολές της ΕΕ που οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πειθήνια, το ΚΚΕ προτάσσει τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς σε μια λαϊκή οικονομία ως διέξοδο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ως προϋπόθεση θέτει το Κόμμα την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων «με ΚΚΕ ισχυρό, μέτωπο λαϊκό». Το ΚΚΕ, τονίζει, πρωτοστατεί στην προσπάθεια συσπείρωσης της εργατικής τάξης, των μικροεπιχειρηματιών και μικροκαλλιεργητών σ' ένα λαϊκό μέτωπο που θα διεκδικεί μαζί με τη λύση των καθημερινών προβλημάτων την εξουσία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Απευθύνοντας κάλεσμα σ' αυτή τη συμπαράταξη στους ΕΒΕ ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να μη συμφωνεί κανείς με το ΚΚΕ σε όλα, και ούτε είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. Αντίθετα, σημειώνει, στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εφαρμογή μιας πολιτικής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων μπορεί και πρέπει να συμπαραταχτεί ο μικρός βιοτέχνης, ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος και επαγγελματίας, με τους κομμουνιστές. Κι αυτό γιατί «η ενίσχυση του ΚΚΕ σήμερα μπορεί από καλύτερες θέσεις να συμβάλει στη δημιουργία του μετώπου και στη διέξοδο και προοπτική για τον αυτοαπασχολούμενο και μικροεπιχειρηματία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ