Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βασανιστήρια σε βάρος ξεριζωμένων

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμφθηκαν το περασμένο Σάββατο τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός, οι οποίοι φέρονται να προέβησαν σε πράξεις βίας σε βάρος δυο αιτούντων άσυλο σε δρόμο έξω από τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται κατά συναυτουργία για παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα για βασανιστήρια και άλλες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πράξεις, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ενας από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζει και την κατηγορία της εξύβρισης με λόγο και έργο. Αφού απαγγέλθηκαν οι σε βάρος τους κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μέσω βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Λίγο μετά, οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Μ. Καραμαλάκη, ενώ στη Μυτιλήνη μετέβη για να εξετάσει την υπόθεση, με τη μορφή του επείγοντος, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ