Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
«Βούλιαξαν» ξανά τους πρόσφυγες στη λάσπη

Πολλά προβλήματα στο νησί από την κακοκαιρία και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Πλημμύρισε και πάλι ο προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, ο οποίος φιλοξενεί 7.714 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν μεταφερθεί εκεί μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Οκτώβρη ο καταυλισμός είχε πλημμυρίσει δύο φορές, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο νησί. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μη συμβεί αυτή η κατάσταση. Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, στο τέλος του Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καρά Τεπέ, μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της «DG HOME», Μπεάτε Γκμίντερ, και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη, πραγματοποίησε αυτοψία στον καταυλισμό, ελέγχοντας και την πρόοδο των βελτιωτικών έργων.

Τότε ο υπουργός έκανε λόγο για «μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια», υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από το χειμώνα».

Εξάλλου, προβλήματα σε πολλές περιοχές της Λέσβου και στους δύο δήμους προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής. Ειδικότερα στο δήμο Μυτιλήνης τα προβλήματα εντοπίζονταν κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Γέρας και Λουτρόπολης Θερμής. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή Λάμπου Μύλοι της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα. Στη Συκούντα υπήρξε μεγάλο πρόβλημα όταν πλημμύρισε το αρδευτικό της περιοχής και μέσα από το δάσος κατέβασε όλο το νερό εντός του οικισμού. Προβλήματα είχαν αναφερθεί σε Αγιάσο και στη Λουτρόπολη Θερμής στο δρόμο Πηγής - Κώμης όπου «κόπηκε» ο δρόμος.


Επιπλέον, οι οικισμοί της Ευρειακής και τα Πηγαδάκια είχαν γίνει ένα με τη θάλασσα, ενώ ποτάμια είχαν πλημμυρίσει. Κατολίσθηση μικρών βράχων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στον περιφερειακό δρόμο Μελίντας - Πλωμαρίου, ο οποίος έκλεισε προσωρινά έως ότου πραγματοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού. Οι πτώσεις βράχων, χωμάτων και διαφόρων φερτών υλικών στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο ειδικά τους χειμερινούς μήνες, γι' αυτόν το λόγο ο δρόμος αυτός θεωρείται επικίνδυνος και συστήνεται στους πολίτες να τον αποφεύγουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2022-07-02 00:00:00.0)
Η κατάσταση στη χώρα μας (2021-03-06 00:00:00.0)
243 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Καρά Τεπέ (2020-09-22 00:00:00.0)
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ενόχους την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων (2020-09-18 00:00:00.0)
Σοβαρά επεισόδια στη Μόρια με πολλούς τραυματίες (2018-05-30 00:00:00.0)
Ασώματος και ...απομονωμένος! (2000-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ