Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Στο «πόδι» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Από την Παρασκευή το απόγευμα, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλία, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ. Στα κομματικά γραφεία, μέλη και φίλοι του Κόμματος παραλαμβάνουν τα φύλλα που είχαν παραγγείλει, κουβεντιάζουν λίγο μεταξύ τους, υπενθυμίζουν τις «άμιλλες» και αφού κάνουν τον καταμερισμό των χώρων που «αναλαμβάνει» ο καθένας, ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος απ' τον περίγυρο των ΚΟΒ που να μην πάρει την εφημερίδα, φεύγουν, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο μεσημέρι ώστε να δουν ποιες ΚΟΒ είναι μπροστά. Στόχος είναι να «πιαστούν» τα πλάνα τις δύο πρώτες μέρες.

Τη Δευτέρα, και αφού είχαν μείνει λιγοστά φύλλα, σειρά είχαν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε δημαρχεία και σχολεία. Και εκεί η ανταπόκριση είναι θετική, πολλοί δίνουν και οικονομική ενίσχυση, ενώ ανοίγουν και οι πρώτες συζητήσεις.

Το βράδυ, στο τελευταίο πανηγυρικό «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, τα φύλλα έχουν εξαντληθεί. Οι ΚΟΒ κλείνουν τις ενισχύσεις που μαζεύτηκαν αυτές τις μέρες και περιμένουν με αγωνία την άμιλλα.

Με μπούσουλα την καλή οργάνωση της δουλειάς, την ανταπόκριση του κόσμου, οι Κομματικές Οργανώσεις στη Θεσσαλία συζητάνε, προετοιμάζονται, κάνουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε και τα επόμενα δύο κείμενα να φτάσουν σε χιλιάδες ανθρώπους.

21 πανό προς τιμήν των 21 Συνεδρίων του ΚΚΕ

Ξάνθη
Ξάνθη
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο πόδι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Ιδιαίτερη ήταν η πρωτοβουλία της ΤΟ Κοζάνης και των Οργανώσεων Βάσης Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ, οι οποίες προχώρησαν σε «στολισμό» της περιοχής με 21 πανό προς τιμήν των 21 Συνεδρίων του Κόμματος, με συνθήματα όπως «21ο Συνέδριο ΚΚΕ: Ο Σοσιαλισμός απάντηση των καιρών στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» σε μαζικούς χώρους δουλειάς, έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής, σε σημεία που συχνάζει η νεολαία και σε κεντρικούς δρόμους, στέλνοντας το μήνυμα του Συνεδρίου σε όλο τον λαό της περιοχής.

Εφοδιασμένοι αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό από την άμιλλα με τους συντρόφους τους, τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξορμήσεις μέχρι την Ορεστιάδα και το Κάτω Νευροκόπι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στη Δυτική Μακεδονία, διακίνησαν τις Θέσεις μέχρι και σε χωριά όπως η Ακρινή και το Τρανόβαλτο.

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες ήταν τα φύλλα που διακίνησαν τα μέλη της ΚΝΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Από την πρώτη στιγμή που τα φύλλα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, σύντροφοι της ΠΟ Σπουδάζουσας άρχισαν να «οργώνουν» τα αμφιθέατρα, μάχη που συνέχισαν και χτες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά και η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων της ΚΝΕ για τη διακίνηση των Θέσεων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας:

Η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 90% προηγείται της ΟΠ Κρήτης, που βρισκόταν στο 71% της κάλυψης του πλάνου της. Ωστόσο, βρίσκεται πίσω με μικρή διαφορά στην άμιλλα με την ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έφτασε στο 92% της κάλυψης του πλάνου της.

Γιάννενα
Γιάννενα
Η ΤΟ Κοζάνης, με 95,4%, φαίνεται πως κερδίζει τον πρώτο αυτό «γύρο» της άμιλλας με την ΤΟ Ημαθίας, καθώς η δεύτερη βρισκόταν στο 68%, αλλά βρίσκεται πίσω στη δεύτερη άμιλλα που συμμετέχει, αφού η ΤΟ Ροδόπης κατάφερε το 100%. Στο 100% έφτασε και η ΟΒ Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, αφήνοντας πολύ πίσω την ΟΒ Καστοριάς, που την προσκάλεσε σε άμιλλα, όμως έχει καλύψει το 52,5% του πλάνου της.

Στη «μάχη» της άμιλλας έχουν ριχτεί και οι Οργανώσεις της Θεσσαλίας, όπου η ΤΟ Λάρισας έκανε ένα βήμα προς το έπαθλο του πίνακα του Τσε με 71%, ενώ η ΤΟ Πιερίας βρέθηκε τη Δευτέρα στο 62,5% της κάλυψης του πλάνου. Αν και βρέθηκε στα ίδια επίπεδα διακίνησης, με 72%, η ΤΟ Βόλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ΤΟ Καβάλας που κάλυψε το 89% του πλάνου της.

Τέλος, στα περίπου ίδια επίπεδα κάλυψης του πλάνου είναι οι Εδαφικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται μεταξύ τους σε άμιλλα: Πρώτη είναι η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης με 65,6%, ενώ μια «ανάσα» πίσω της η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με 65% και ακολουθεί η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης με 60,7%.

Ηπειρος - Κέρκυρα - Λευκάδα

Με τη μεγάλη ανταπόκριση εργατόκοσμου, που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τις Θέσεις του Κόμματος, συνεχίζεται η πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» και στην ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Το Σάββατο και την Κυριακή, με οργανωμένες εξορμήσεις σε γειτονίες και χωριά, το 1ο κείμενο των Θέσεων του 21ου Συνεδρίου μπήκε σε σπίτια από την Κόνιτσα και το Μέτσοβο μέχρι το Νυδρί και τη Λευκίμμη. Χτες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ η διακίνηση των Θέσεων συνεχίζεται με εξορμήσεις έξω από της βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής τις επόμενες μέρες.

Η εξόρμηση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, με τις Οργανώσεις του Κόμματος να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα επόμενα σαββατοκυριακάτικα φύλλα με τα κείμενα των Θέσεων που ακολουθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ