Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Ούτε ένα δράμι μέτρων από την κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση

Σε βαγόνι του ηλεκτρικού χτες το πρωί...
Σε βαγόνι του ηλεκτρικού χτες το πρωί...
«Δεν ιδρώνει το αυτί» της κυβέρνησης για την κατάσταση στα ΜΜΜ, και έτσι ο επικίνδυνος συνωστισμός καλά κρατεί, λειτουργώντας ως «θερμοκήπιο» για τον ιό. Μια καθημερινή ταλαιπωρία - αναμέτρηση με τον κορονοϊό για χιλιάδες εργαζόμενους, που διαρκώς μας στέλνουν φωτογραφίες από τον Γολγοθά τους...

Γεμάτες στάσεις και σταθμοί, επιβάτες ο ένας δίπλα στον άλλο σε λεωφορεία και βαγόνια, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει ούτε ένα δράμι από τη δική της ευθύνη για να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Και την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να «νομιμοποιήσει» την πιο βαθιά εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων στις αστικές συγκοινωνίες, εντείνοντας δηλαδή την κατεύθυνση που έχει οδηγήσει στο σημερινό χάλι.

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Παραμένουν ο συνωστισμός και η απουσία μέτρων

Την έλλειψη και ανεπάρκεια ακόμα και των ελάχιστων μέτρων προστασίας της υγείας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί από τη διαχείριση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους της ΟΣΥ.

«Η απολύμανση στα οχήματα, στα τμήματα Τεχνικής Υποστήριξης και Βοηθητικών Εργασιών γίνεται μόνο μετά από καταγγελίες μας ή μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα», αναφέρει, ενώ «ελάχιστοι χώροι πληρούν τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μικρά γραφεία με τους εργαζόμενους σε κοντινή απόσταση, χώροι αναμονής χωρίς τη δυνατότητα να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Επισημαίνει ότι μόνο κάτω από τις δικές της παρεμβάσεις, όπως στον Πειραιά, έγιναν μαζικά τεστ και οδηγήθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα εργαζόμενοι που αρχικά ήταν πολύ στενές επαφές κρούσματος και τελικά διαγνώστηκαν θετικοί.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα συνδικάτα του χώρου για τη στάση που έχουν απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, αναφέρει: «Είναι πρόκληση προς τους εργαζόμενους, συνδικαλιστής πρόεδρος σωματείου και εκλεγμένος στη ΓΣΕΕ να διαφημίζει και να συγχαίρει τη διοίκηση και την κυβέρνηση ότι κάνουν σωστά το έργο τους, ενώ την ίδια μέρα έτρεχαν και δεν έφταναν στο αμαξοστάσιο των κεντρικών γραφείων από τον αριθμό των κρουσμάτων στο χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ